24.11.2022 | 10:30
Арестуваха кмета на Стамболийски
Областният лидер на ГЕРБ Георги Мараджиев е отведен от маскирани полицаи с качулки

Полицията задържа и отведе за разпит тази сутрин Георги Мараджиев, кмет на Стамболийски. Мотивите за акцията на МВР все още не са ясни.

Мараджиев е знаково лице на ГЕРБ и областен координатор на партията в Пловдив. Икономическа полиция и прокуратура са влезли и във фабриката на сина на Мараджиев в Стамболийски и са извършили претърсвания.

Мараджиев е отведен от маскирани полицаи с качулки.  Според полицията, от рано тази сутрин в сградата на Община Стамболийски се провежда специализирана операция от служители на „Икономическа полиция“ под надзора на прокуратурата. Кметът на града е бил отведен в сградата на полицейското управление в Стамболийски за снемане на обяснения.

През март той бе разпитван в полицията по сигнал за купуване на гласове.  Тогава Мараджиев заяви, че разпитът е бил за събитията от 10 ноември 2021 г. в Ново село, когато той и местни жители направиха жива верига пред търговски обект, в който Икономическа полиция провеждаше акция по време на предизборната кампания. По онова време Мараджиев обяви, че целта на цялото мероприятие е той да бъде сплашен и да се всее страх в другите кметове на ГЕРБ и членовете на партията.

Полиция и жандармерия претърсиха дома на кмета на Стамболийски Георги Мараджиев и през юли м.г. Освен неговото жилище, бяха атакувани още домът на родителите му и фабриката на неговия син.  Участниците в претърсването обяснили на Мараджиев, че търсят списъци за купуване на гласове. По настояване на участниците в претърсването Мараджиев и 77-годишният му баща са подписали протокол, че са предупредени, че купуването и продаването на гласове е престъпление.

По онова време привърженици на партията, към която принадлежи Георги Мараджиев, и кандидат-депутати от ГЕРБ се събраха на мълчалив протест пред сградата на областната дирекция на полицията в Пловдив. Те изразиха несъгласието си с подобен тип показни акции.

Кметът на Стамболийски тогава написа в своя профил във Фейсбук: „Нито обиски в дома ми, нито в общината, нито в семейната фирма, нищо не може да ме накара да живея в страх. 1990 година основах фирма „Демокрация“. Тогава не се уплаших, сега ли?! Бъдете сигурни, че, ако репресията не спре, блокирам жп-линията Пловдив – София. Още утре. Това не е емоция. Това е отговор, който заслужава всяка една репресия и заплаха.“

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране