03.02.2016 | 0:01
Арестуваха украинец, заподозрян за атентата срещу Трактора
Повдигнато му е обвинение, а съдът го остави за постоянно в ареста

Арестуван е украинският гражданин Роман Логиненко, който е заподозрян, че е поръчител на атенатата срещу Алексей Петров-Трактора. Това съобщи БНТ. На Луминенко вече е повдигнато обвинение, а Софийският градски съд е взел решение той да остане за постоянно в ареста. Мотивите на украинеца са, че той е искал да си отмъсти на Петров, тъй като по времето когато е бил служител на ДАНС му е наложил забрана да пребивава в страната

Атентатът срещу Петров бе извършен в края на октомври миналата година. По него бе стреляно с РПГ. Петров остана невредим, като бе спасен от бронирания си “Мерцедес”. Стрелбата беше в квартал “Кръстова вада”, който е съвсем близо до бул. “Черни връх”. В района е и жилището на бившия главен прокурор Никола Филчев, на бившия шеф на баретите Филко Славов и на бившия ректор на УНСС (където Алексей Петров е преподавател) – проф. Борислав Борисов.

Петров определи първоначално опита за покушение като грешка, но след това обяви награда от 100 000 долара за достоверна информация. Той каза, че е започнал и свое разследване, в което ще се включат и международни експерти.

Това беше втори опит за покушение срещу бившият съветник в ДАНС. На 15 август 2002 г. той беше прострелян в гърдите и крака на излизане от офиса си в сградата на басейн “Спартак” в София.

През 1999 г. Петров беше прострелян в крака от Кирил Киров – Японеца. След това обаче Японеца обяви, че е станала грешка.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране