16.12.2023 | 14:24
Арестуван е и бащата на корумпирания чиновник от спортното министерство
Това е селекционерът на щангистите Иван Иванов

Нов арест по корупционния скандал във вдигането на тежести! Задържан е и националният селекционер Иван Иванов, съобщи бТВ.

Той не води днешната тренировка на отбора. Заниманието проведе помощникът му Никола Колев.  След края на разследването се очаква да стане ясно дали Иванов ще остане начело на националния тим.

Вчера чиновник, който е на длъжност в Министерството на младежта и спорта, беше заловен с около 62 хил. лв белязани банкноти. По неофициална информация, това е синът на Иван Иванов – Иван Иванов-младши.

България ще домакинства на европейското първенство по вдигане на тежести през 2024 г. – от 12 до 20 февруари в „Арена София“. Шампионатът е и олимпийска квалификация за Игрите в Париж.

„Задържаното лице е на експертна длъжност в дирекция на ММС и няма никакви ръководни функции“, се казва в официалната позиция на Министерството на младежта и спорта по повод задържания служител с подкуп.

По случая работят Софийската градска прокуратура и Антикорупционната комисия, чийто шеф Антон Славчев наскоро спечели конкурс именно за тази прокуратура. Президента на родната федерация по вдигане на тежести, Ариф Маджид, нито потвърди, нито отрече да е подал сигнал, че му е поискан подкуп.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране