31.05.2023 | 20:40
Арестуваният Кристиян Христов: Бившата жена на Пепи Еврото е близка с Гешев (видео)
Любена Петрова и мъжът й ме караха да върша неща, които не са законни, твърди собственикът на "Изамет”

В първата част от интервюто си за Антикорупционния фонд бившата жена на Пепи Еврото Любена Павлова заяви, че Гешев не е идвал в ресторанта „Осемте Джуджета“, за разлика от Сарафов и градския прокурор на София Емилия Русинова. Неин бивш служител разви друга версия.

Кристиян Христов, който се представи като “формален собственик на дружеството Изамет” и герой от филмите на Антикорупционния фонд заяви пред BIRD, че е работил за Любена Петрова и Петьо Петров и сега се страхува за живота и здравето си, както и за тези на близките си. Христов декларира, че е бил принуждаван да прави неща, които не са законни и морални. Като прехвърлянето на дяловете на „Изамет“ например, за което действие бил принуден от Любена.

Любена била дейната, а Пепи Еврото “хапвал, пийвал и спял”, каза той.

Кристиян потвърди, че е участник в протеста с агнешките главички в подкрепа на Цацаров, който също бил организиран от Любена. “Там взеха участие много хора, които на по-късен етап също ще излязат и ще свидетелстват”. Кристиян заяви, че ще разкрие огромни схеми за контрол над магистрати и “каквото сабя покаже”.

За Иван Гешев Христов заяви, че е бил сред най-честите посетители в ресторанта на Еврото, а съпругата му била близка приятелка на Еврото и Любена, като двете деляли офис на „Позитано“ зад Съдебната палата. Но Гешев бил по-близък с Любена, отколкото с Еврото. “Любена беше близката приятелка не Гешев, те пиеха и пушека пури много след като Петьо Еврото се беше напил и прибрал у дома”.

Пълният текст от разговора с Кристиян Христов:

Въпрос: Моля, представете се.

– Казвам се Кристиян Христов и съм формален собственик на дружествата „Изамет“, един от героите във филмчетата „Осемте Джуджета“ – неща за които и вие сте писали. Причината, поради която искам да говоря е, че изключително много се страхувам. Опасявам се за здравето и живота си, тъй като аз съм работил за Любена Петрова и Петьо Петров няколко години и през тези години съм бил принуждаван да правя какви ли не неща, които не са морално ОК, не са законни и т.н.

Едно от тях е прехвърлянето на дружествените дялове от „Изамет“ на мое име. Бях принуден от Любена Петрова, която всъщност беше шефката, а Петьо Петров е човек, когото виждах много рядко – той предпочиташе да хапне, пийне и да си легне. Любена беше доста дейна и ми даваше насоки какво трябва да се случва.

Въпрос: Всъщност вие бяхте в основата на онзи протест с агнешките главички, в подкрепа на Цацаров пред ВСС, нали така?

– Аз съм участвал в този протест, като бях отново притиснат от Любена, нямах много избор, трябваше да го направя. Там имаха участие много хора, на по-късен етап също ще излязат и ще се кажат, те също бяха заплашвани. Все още не знам за кое мога и за кое не мога да говоря, още нямам адвокат, днес ще се свържа с адвокат, ще ме разпитват навсякъде и се надявам да се обърне внимание на това, което кажа. Обръщам се към медиите, с единствената цел да мога да бъда защитен. Защото нещата, които ще кажа, не са малки и наистина разкриват огромни схеми за контрол на магистрати и т.н. Впоследствие ще добавя и други хора, които са били на трудов договор във фирми на Любена, които тя също е принуждавала да вършат такива неща – и, каквото сабя покаже. Но аз съм изключително, изключително застрашен. Страх ме е много за живота ми, за живота на моята приятелка, която е бременна в осми месец, за бъдещето на детето ми, което все още не се е родило – и аз съм длъжен да изляза и да говоря!

Въпрос: От кого ви е страх?

– От Любена Петрова, от един от най-честите посетители в „Осемте Джуджета“ Иван Гешев, от това, че Любена е много близка приятелка с жената на Гешев, която работеше в офиса на Любена, който се намираше на площад „Позитано“ в Perform Business Center, зад Съдебната палата. Сега ще разкрия много неща на пресконференцията, като след това ще ви дам подробно интервю, като ще ви осигуря, така, аз знам, че целта е да има сензация, пред всяка медия аз ще покажа нещо, което няма да показвам пред останалите. Разполагам със страшно много доказателства.

Въпрос: Значи, вие потвърждавате, че Иван Гешев е бил посетител в „Осемте джуджета“?

– Многократно! Най-честият гост и приятел на Любена Петрова, приятел също и с Петьо Еврото, като неговата истинска приятелка е Любена – тя е тази, с която пушеше пури, пиеше уиски, и оставаше до много късно след като г-н Петьо Петров се е напил и се е прибрал вкъщи.

Въпрос: А Димитър Франтишек Петров беше ли чест посетител?

– Трябва да видя снимка, за да ви потвърдя. Много от тях не ги знам по имена. Благодаря много за обърнатото внимание, много се радвам, че се свързахте с мен. Вие, заедно с БТВ и така нататък сте обективни медии. Благодаря ви много, действам, действам, защото съм под огромна заплаха!!

 

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране