05.12.2017 | 2:18
Атанасов: Нерегламентирано се подслушват магистрати, политици и журналисти, а опозицията мълчи
Кадровата политика е кадрова пародия – така не се управлява държава, смята още лидерът на ДСБ

Баретите пишат писмо, че се чувстват репресирани. За какво протестират – че началникът ги мачка. Но нека видим кой е този човек, Гайков – около него има тежък скандал, имаше смърт – Шарков беше убит в Лясковец. Този човек беше отстранен и сега го върнаха. И се оказва, че той е започнал да си разчиства сметки. Кадровата политика е кадрова пародия – така не се управлява държава. Това  коментира в студиото на Би Ти Ви лидерът на ДСБ и бивш депутат ген. Атанас Атанасов.

Той изрази принципната си позиция, че процедурата по приемането на държавния бюджет, който е най-важният закон, е била истинска пародия.  Държавата, за да функционира, нейното гориво са парите, с тях се осъществяват политики, а Народното събрание е институцията, която одобрява, но и трябва да контролира разходването на парите. Този модел на упражняване на властта, която се налага от ГЕРБ, има за цел централизация и употреба на общите ни пари, затова процедурата в парламента се превръща в пародия. По този начин се държи контрол от централната власт. Изобщо по този начин се купува политическа власт, смята партийният лидер.

Според ген. Атанасов нерегламентираното подслушване е част от проблема как функционира държавата. В една нормална страна, това което е казал Б. Рашков  – че има незаконно подслушване на политици, магистрати и журналисти, е трябвало да разтресе българските институции. Но е нямало реакция нито от тяхна страна, нито от опозицията в парламента, която очевидно също няма интерес този проблем да бъде осветен. В този смисъл той изтъкна като неуместно участието на главния прокурор Цацаров по време на изслушването на Рашков в парламентарната комисия, която той определя като намерение да бъдат респектирани хора там, тъй като в качеството си на главен прокурор винаги може да изиска всички доклади от Бюрото, което Бойко Рашков ръководи.

По думите на ген. Атанасов това говори за размиване на трите власти и обезсмисляне на институциите.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране