25.01.2015 | 16:37
Австралийското приключие за Гришо приключи
Най-добрият български тенисист отпадна на 1/8-финалите на Australian Open от британеца Анди Мъри

Григор Димитров загуби осминафинала си срещу Анди Мъри с 1-3 сета /4-6, 7-6, 3-6, 5-7/. Българинът игра силно и равностойно и отпадна прав в страхотната битка. Британецът обаче в никакъв случай не надигра нашето момче, като Григор изигра супер мач, но направи елементарни грешки в ключовите моменти от срещата и това му коства загубата. Двамата се срещнаха в мач от 1/8-финалите на турнира.

Съдийските грешки дадоха своето отражение и при сетбол на сервис на Мъри в полза на Григор заради нелепо отсъждане на лайнсмена се наложи точката да бъде преиграна.

Григор започна мача много силно и спечели още първото подаване на съперника си. Българинът играеше агресивно и вдъхновено и затвърди пробива за аванс от 3:0. Мъри обаче се събуди и върна пробива в петия гейм, като при 30:30 направи феноменален минаващ удар, а при 30:40 направи отличен ретур, с който „матира“ Димитров. Мъри изравни за 3:3. При 4:4 шотландецът осъществи още един пробив и след това със своя сервис без проблеми взе първия сет, който започна толкова лошо за него.

Вторият сет бе изключително оспорван. На два пъти Мъри успя да пробие при подаването на Димитров, но българинът успя да се мобилизира и вкара сета в тайбрек. Там Гришо взе аванс, който устиска и със 7-5 в тайбрек стигна до успех със 7-6 във втория сет, с което изравни резултата на 1-1.

В третия сет двубоят вървеше равностойно, но Мъри стигна до късен пробив и поведе с 5-3, а впоследствие затвори сета в своя полза с 6-3 и водачество от 2-1.  В най-важния сервис гейм на Гришата при 5:5 и 0:15 в последния сет ас на нашето момче не бе признат пак заради разминаването между съдиите и се наложи точката да бъда преиграна. Всичко това даде отражение.

Българинът водеше с 5:2 в четвъртия сет, но по нелеп начин загуби пет поредни гейма и противникът му се добра до крайния успех в мача. Той имаше солидна преднина от 3:0 гейма в първия сет, но тогава липсата на концентрация в ключовите моменти му попречи. Така Гришата отпада от турнира с един кръг по-рано в сравнение с миналата година. На 1/4-финалите той ще се изправи срещу Ник Киргьос, който обърна от 0:2 до 3:2 сета Андреас Сепи.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране