23.01.2015 | 22:17
Баба профука 40 бона на бинго
Старицата останала без дом, моли да я вземат в приют

Старица профука 40 000 лева на бинго. От парите, които получила след продажба на къщата си, вече няма и помен. 76-годишната жена сега се надява да бъде приютена в Дома за стари хора „Венета Ботева“ във Велико Търново, след като загубила подкрепата на семейството си.

Самотната старица от Самоводене подари триетажната си къща на игралната бинго зала във Велико Търново. Преди повече от 20 години нейният любим мъж построил модерна за времето си жилищна сграда, включваща и гараж. Той обаче починал седмица след приключването на строежа.

Къщата била измазана и напълно готова в нея веднага да се заживее. Й. П. предпочела да остане в старата си порутена постройка. Години наред никой от близките й не отварял и дума къщата да бъде продадена, тъй като я пазели като наследство за внучката на жената.

Преди две години на самотната старица й хрумнала идеята да се раздели с апетитния имот. Започнала да разказва на всички от селото, че къщата се продава, и скоро след това се появил сериозен купувач. Жената настоявала за 60 000 лева, но след кратък пазарлък цената паднала на 40 бона. Сделката била сключена скришом от роднините на бабата и тя прибрала хилядарките за себе си.

Всеки ден тя изминавала по няколко километра от дома си до спирката в центъра на селото, за да хване автобуса и да пристигне в града.

Още в 7 часа хазартната баба заставала пред бингото във Велико Търново и чакала да го отворят. От сутрин до вечер 76-годишната самоводчанка „гонела“ линиите и бингата. На служителите в игралната зала им направило впечатление, тъй като тя била редовна клиентка от дълги години, че вече разполага със сериозни суми за хазарт.

„Вкарваше по 100 лева, без да й мигне окото. Това изглеждаше странно, тъй като винаги се оплакваше, че едва връзва двата края с малката си пенсия“, коментира служителка в залата.

Една от по-любопитните жени, които работят в бингото, я попитала откъде вади толкова пари. Тогава бабата си признала за неособено изгодната сделка, която направила преди време.

Две години били достатъчни за възрастната жена да успее да профука 40 000 лева от продажбата на апетитния имот. След като парите свършили, здравословното й състояние изведнъж се влошило.

Хоспитализацията била задължителна и затова тя постъпила в болница. При едно от посещенията самоводчанката признала пред сина си за стореното. Проридала, че няма пари за лекарства, защото всичко отишло в бингото.

Мъжът изслушал изповедта на майка си и разочарован, си тръгнал ядосан от лечебното заведение и отказал да се грижи за нея. Никой от семейството не искал да я посети. След известно време била изписана и се прибрала в порутената си къща. Пенсията й не стигала за лекарства и храна, а и освен това не можела сама да се обслужва. Затова започнала да търси варианти да бъде приютена в Дома за възрастни хора „Венета Ботева“ във Велико Търново. 76-годишната жена звъннала в социалното заведение, за да попита за процедурата по настаняване. Оттам обаче я информирали, че към тогавашния момент над 60 души чакат, за да бъдат приети. Днес Й. П. продължава да живее в старата къща без подкрепата на своето семейство и чака да дойдат по-добри времена за нея.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране