07.01.2016 | 0:01
Бандити откраднаха 170 000 лв. от банка в София
Двама от нападателите са били с огнестрелно оръжие

Около 170 000 лв. са откраднати от банков клон на „Булбанк“ в столичния квартал „Люлин“ във вторник вечер. „Тъй като за нас сигурността на клиентите и колегите е основен приоритет, е важно, че няма пострадали. Филиалът на банката работи нормално. Клиентите на банката няма да бъдат ощетени вследствие на обира“, заявиха от банката.

Сигналът за обира е подаден в 18,30 ч. във вторник. Задигнати са няколко чувалчета с пари, приготвени да бъдат транспортирани с инкасо автомобил.

Двама маскирани и въоръжени влезли в банковия клон в блок 752. Имало други двама, които са чакали отвън. По първоначална информация обирджиите избягали пеша към вътрешността на квартала. Вчера обаче се появиха твърдения, че има замесен и пети човек, който е чакал и отвел групата с кола. По-късно вчера от Софийската градска прокуратура обявиха, че вече е започнато разследване, а предполагаемите извършители са четирима. Към момента делото се води срещу неизвестни извършители.

Двама от нападателите са били с огнестрелно оръжие, най-вероятно пистолети, а трети е носил нервопаралитичен спрей. Предприети са оперативно-издирвателни действия за установяване и задържане на извършителите.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране