23.01.2016 | 17:27
Банков обир в Бургас, бандити задигнаха 170 бона
Крадците са влезли през дупка в стената

Крадците са влезли през дупка в стената. Установява се размерът на задигнатата сума от трезора, който се намира в бившия магазин „Пикадили” в к-с „Изгрев”. Сигнал за обира е подаден в бургаската полиция рано тази сутрин.

Пристигналите на място разследващи установили, че в клона на Първа инвестиционна банка е проникнато от вътрешността на ремонтиращия се магазин, чрез направен отвор в преградната гипс-картонена стена.

Директорът на Областната дирекция на МВР в Бургас, комисар Калоян Калоянов, коментира единствено, че в трезора са проникнали няколко души. На място по-рано беше и бившият областен управител на Бургас, Константин Гребенаров. Според източници на Дарик, той отговаря за сигурността на банковите офиси на Fibank в региона.

По предварителни данни, сумата, която е открадната от клона на Първа инвестиционна банка в Бургас, е до 170 000 лева. Това обяви за Дарик, директорът на банковия PR отдел, Ивайло Александров. По думите му, сумата е застрахована и ще бъде възстановена от застрахователите.

„Към момента нямаме информация за колко точно пари става дума. Разследването продължава”, допълни Александров. Вероятно банковият клон ще бъде отворен в понеделник.

По неофициална информация, обирът е извършен от поне четирима души, двама от които са били в паркиран отвън автомобил. Записите от охранителните камери са иззети. По време на грабежа в банката не е имало физическа охрана, което е улеснило извършителите в обезвреждането на алармената система.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране