27.03.2016 | 15:11
Барикадиралият се мъж стреля по полицай, барети влязоха в дома му
Около 15 часа възрастният психар бе изкаран от жиището си

Полицаи от специализирания отряд за борба с терозизма влязоха в дома на барикадиралия се в столичния кв. „Стрелбище“ мъж. Преди минути баретите се качиха по стълба до балкона на апартамента на мъжа и влязоха в жилището.

Спецполицаите са влезли в стаята, в която е съпругата на възрастния мъж и тя вече е в безопасност, съобщи репортер на „Дневник“ на мястото. Жената е на легло, защото е трудно подвижна. В момента текат преговори с човека. На мястото е цялото професионално ръководство на МВР без вътрешния министър.

На мястото към 12.30 ч. пристигнаха две линейки, съобщи БНТ. Малко по-късно полицаи извеодха с носилка съпругата на барикадиралия се мъж. По-рано днес мъжът стреля по служител на МВР, който не бе ранен и е в безопасност. „Случаят не е приключил, колегите са на терена и работят. В момента текат активни преговори с въпросния човек“, каза главният комисар на МВР Георги Костов пред Би Ти Ви по-рано днес. Той потвърди, че мъжът е бивш полицейски служител, като по думите му той има най-малко един незаконно притежаван пистолет.

БНТ съобщи, позовавайки се на информация от МВР, че мъжът е имал служебно оръжие, но то е било върнато още през 2006 г.

„Този изстрел, който най-вероятно сте чули, направи нещата по-сериозни – имаме вече явна агресия и насоченост към раняване на служители“, каза директорът на столичната полиция Младен Маринов, цитиран от „Фокус“. На мястото има психолози от института към МВР.

Мъжът се затвори в дома си вчера, след като следобед е стрелял по дъщеря си, която избягала и подала сигнал в полицията. Вече над 15 часа полиция е отцепила района в кв. „Стрелбище“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране