11.05.2018 | 16:23
Бетина Жотева съди депутата Симов за 20 000 лв. Откраднаха ми профила във „Фейсбук“, твърди той

Медиен сблъсък се премести в съда. Започна делото на члена на СЕМ Бетина Жотева срещу Александър Симов. Депутатът от БСП се отрече от личния си профил в социалните мрежи и от авторството си на материали в печатни и онлайн издания. Това стана по време на първото съдебно заседание по делото, заведено срещу него от Жотева.

Бетина Жотева съди Александър Симов за обида, която той й нанесъл с коментарите си по нейн адрес. Според депутата от БСП всички негови материали, публикувани в различни интернет сайтове, агенции и печатни издания, всъщност не са негови и той е бил подписан като автор без действително да е такъв.

„Аз търся справедливост. Не може депутати да използват най-високата трибуна в държавата за обиди и лична вендета”, заяви Жотева.

В отговор на обвиненията й, адвокатите на Симов твърдят, че журналистът и политик не е говорил или писал нищо лошо по адрес на Бетина Жотева.

Заради разграничаването на Симов от личния му профил в социалните мрежи, съдията поиска официална информация от ГДБОП, дали депутатът е подавал сигнал, че профилът му е откраднат. Тази информация, както и сведенията от медиите относно авторството на Александър Симов, което той отрича, трябва да бъде предоставена на следващото съдебно заседание през юни.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране