07.04.2015 | 16:26
БФС спря правата на каратиста Моци
Румънецът пропуска предстоящото домакинство на Лудогорец срещу Левски

Дисциплинарната комисия към Българския Футболен Съюз спря правата на защитника на Лудогорец Козмин Моци. Причината – каратето срещу Стефан Николич от ЦСКА в мача между двата тима от миналия кръг. По този начин Моци пропуска предстоящото домакинство на Лудогорец срещу Левски в първи полуфинал от турнира за Купата на България.

„На основание чл.52, ал.2 от ДП 2014/2015, ДК изисква от СК експертен доклад по чл.31, ал.3 относно деянието на Козмин Йосиф Моци в срещата от 24 кръг ПФК Лудогорец – ПФК ЦСКА по отношение на Стефан Николич състезател на ПФК ЦСКА. Същият следва да бъде предоставен на ДК до 11:00 часа на 09.04.2015 г.“, пише БФС на своя сайт.

Дисципът ще реши как да накаже Моци на извънредно заседание, което ще се проведе на 09.04.2015 г. от 12:00 ч. и призовава съдийската бригада и съдийския наблюдател от срещата. Припомняме, че след мача главният рефер на двубоя Георги Йорданов и двама от асистентите му Георги Тодоров и Стефан Павлов бяха спрени. Тяхното наказание ще бъде обявено на следващото редовно заседание на Съдийската комисия към БФС.

Аут за мача с Левски е и капитанът на Лудогорец Светослав Дяков, който е наказан за 1 среща, заради натрупани жълти картони.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране