21.04.2024 | 18:43
Битка за кокала: Ген. Атанасов бесен на Христо Иванов
Активистите на ДСБ нямат достъп до листата на "да, България" и техни номинации не могат да бъдат прибавяни или да се пренареждат местата им

Реденето на общата евролиста на ПП-ДБ отсега създава поредните крамоли в малката коалиция, установи проверка на „Уикенд”. Тъмносините активисти генерал Атанас Атанасов са бесни на Христо Иванов и „Да, България”, че нямат достъп до листата на коалиционните партньори и техни номинации не могат да бъдат прибавяни или да се пренареждат местата им, разказаха гневни политици от ДСБ.

Те нямат достъп и до приложението, с което членовете на ДБ гласуват кои кандидати да изпратят в Брюксел, а тъй като лидерът ген. Атанасов в момента има по-належащи проблеми, тъмносините дори не са и организирали собствено вътрешно гласуване кого да пратят в Европарламента.

„Трябваше да сме заедно на изборите, а нито един наш кандидат не е в списъците на колегите от ДБ и ПП, а за тях гласуват в момента техни активисти и логично, ние като се бавим, ще ни кажат – за вашите такъв вот няма, нашите хора ще са на челни позиции”, сопна се активист на ДСБ. Хората на ген. Атанасов настояват Радан Кънев да не е накрая на списъка, както се говори, а да получи по-предна позиция, но нямали нито как да го поставят на такава, нито да пренареждат гласуванията.

„Ние също ще гласуваме в партията, но нито имаме и-мейли с номинации, нито нищо, а останалите вече са си наредили списъците и май са се и договорили помежду си”, вбесени са от централата на „Кърниградска”.

От ДСБ научили, че след Великден трите партии в малката коалиция ще трябва да са готови с пълна листа за европейските избори, тъй като официално кампанията и за двата вота започва на 10 май. Десните на Христо Иванов вече подреждат своите номинации, а хората на Кирил Петков и Асен Василев също са почти готови с окончателния си списък по номера, а не по азбучен ред, както бе представен.

„Единствено ние и нашето ръководство се ослушваме, а последното подобно гласуване беше на 40-градусова жега пред централата и като се нареди опашката активисти, може и от стъргалото на „Витошка” да си доведеш хора и да гласуват за теб! Никой не те пита член ли си, платил ли си вноската…

Така Грети Стефанова бе избрана първа любимка за общинската листа, а никой не я понася в ДСБ. Сега явно ще е същото – ще си „водят” кандидатите за евродепутати хора да „фъргат” за тях, а после ще се чудим откъде ни е дошло“, с апломб завърши възмутеният активист на тъмносините.

4 коментара

  1. Калин каза:

    Ще се изпокарат между тях си за кокала, толкова са алчни

  2. Тони каза:

    Тия почнаха да се самоизяждат отвътре

  3. Адам каза:

    Руди, %не ги понасяш“, но гласуваш за тях, макар с „отвращение“! До кога?!

  4. Ради каза:

    И двамата не ги понасям

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране