08.03.2023 | 21:16
Бивш депутат от ПП: Борбата с корупцията им е само предизборна
"Парите в строителството са повече, отколкото можем да усвояваме с качествено строителство", смята Георги Георгиев

Проверки на Министерството на регионалното развитие и благоустройството установиха, че при строежа на пътищата у нас е пестен асфалт.

Към момента ни се предоставя само една проба, която всички атакуват. Тъй като има правила за взимане на подобни проби, едва тогава трябва да се говори. В настоящия случай звучи като политическо говорене. Ако министър Шишков беше вложил това старание, когато беше зам.-министър в предишното служебно правителство, тогава може би стотици милиони щяха да бъдат спестени на държавата. Това заяви бившият депутат от „Продължаваме промяната“ Георги Георгиев в ефира на „Денят ON AIR“.

По думите му „министър Шишков продължава практиката за незаконния инхаус“.

„Една от причините да има инженеринг е, че много често инвестиционният проект е толкова некачествен, че на практика е неизпълним и по време на строителството се налагат промени“, поясни той.

Гостът отбеляза, че „всички, които са в Закона за устройство на територията, са регламентирани – възложител, изпълнител, проектант и строителен надзор, като всеки поотделно не си върши работата“.

„Парите в строителството са повече, отколкото можем да усвояваме с качествено строителство. Това понякога налага претупване, няма хора“, категоричен бе Георгиев.

„Частичните действия на министър Шишков не са свързани с търсенето на интереса на държавата. В момента те са просто политически – в полза на „Продължаваме промяната“ и ДБ“, коментира още той.

Бившият депутат изтъкна, че е имал няколко причини да напусне „Продължаваме промяната“.

„Първата беше самият процес на отцепването, а втората – борбата с корупцията. С Иван Христанов и Александър Дунчев бяхме тримата, които подаваха сигнали. Борбата с корупцията се оказа предизборно говорене – нищо повече. Третата беше свързана с регионалното развитие“, отбеляза гостът.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране