25.01.2023 | 11:43
Бившата жена на Бойко Борисов бедства в САЩ
Д-р Стела Костова в ужас от наводненията в Калифорния

Опустошителни бури вилнеят от близо две седмици насам в американския щат Калифорния, където се намира бившата съпруга на Бойко Борисов. Д-р Стела Георгиева от дълги години живее и работи в Щатите, а природните катаклизми са изправили на нокти всички жители на региона. Повече от 35 хиляди души са напуснали домовете си заради наводненията и ураганните ветрове, но лекарката не е сред евакуираните, пише вестник Ретро.

Щетите, нанесени от капризите на времето там, са за над 1 милиард долара, а мнозина жители на Калифорния са загубили имуществото си заради разрушителните стихии. Сред пострадалите са и много световни знаменитости като тв иконата Опра Уинфри и принц Хари и Меган Маркъл, чиито имения бяха наводнени. Д-р Костова обитава къща в известния квартал „Ориндж Каунти“ в Лос Анджелис. Там положението е най-сериозно. Болницата, в която работи, пък се намира в градчето Лос Аламитос. В докторската професия тя има над 36-годишен стаж и продължава да приема пациенти активно всеки ден от понеделник до петък въпреки кризата в целия щат.

Това не е първата извънредна ситуация, която бившата съпруга на Борисов и майка на единствената му дъщеря Венета преживява в Щатите. През есента на 2017 г. зловещ пожар едва не изпепели дома ѝ. Къщата на екссъпругата на лидера на ГЕРБ в „Ориндж Каунти“ беше засегната от бушуващите летни пожари. Макар районът тогава да бе в периферията на огнения ад, се наложи тя да бъдe евакуирана по спешност. Тогава Стела благодари във фейсбук на огнеборците, които тогава спасиха дома ѝ от разруха.

Последното посещение на лекарката в България бе в края на миналото лято. Тогава тя пристигна за кратка ваканция в столицата, след което се отби и до нашето Черноморие. Докато бе в родината, имаше възможност да прекара време с дъщеря си Венета и внучетата си, които ѝ липсват в Америка. Тогава щерка ѝ все още бе бременна и не бе родила третото си дете – Виктория, която проплака на 3 ноември. Стела не успя да присъства на раждането и изписването на внуче №3, но поддържа връзка с любимите си хора в България чрез съвременните мобилни приложения, през които се чуват и виждат. Бившата съпруга на Борисов не мисли за окончателно завръщане у нас, макар да тъгува по трите си внучета – Бойко, Иван и Виктория. Допреди Венета да реши да се прибере и установи с половинката си Иван в България, тя живееше при майка си. В Щатите тя завърши и трите си висши образования.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране