27.11.2023 | 11:34
Боби Перуката хвърля оставка, дава БФС на Красен Кралев?
Борислав Михайлов е поискал да се оттегли, но да не му "пипат нещата във футболната централа"

В 13 часа днес се очаква заседание на Изпълкома на БФС. Дневният му ред обаче не е обявен, а и има възможност да не се покани легитимно избрания състав, за да се провали заседанието. Единият състав на Изпълкома е избраният на последния конгрес. Неговата легитимност се оспорва в съда. На спявката има вероятност проваленият президент на БФС Борислав Михайлов да хвърли оставка, за да сдаде поста на… Красен Кралев.

В интервю за БНР спортният адвокат Георги Градев обяви, че очаква манипулации: „При всички случаи законният състав – този, който е оповестен в Търговския регистър, не е поканен. Моята вътрешна информация е, че той не желае да се вижда с Петър Величков, който е от екипа на Димитър Бербатов. От друга страна в закона има една опция – че ако всички членове на Изпълкома се подпишат под протокол от заседанието, то е легитимно. Така че допускам, че е възможно те да вземат в по-ограничен състав това решение и след това неприсъствалите биха могли да подпишат този протокол. Нямаме мандатност в устава в момента“.

Според него в момента не е толкова важно дали Борислав Михайлов сега ще подаде оставка, защото през декември и януари няма мачове.

„Кой ще подготви тези избори – тук е заровено кучето. Много е важно тази комисия да бъде съставена от независими експерти, от хора, които не са били в предишни конгреси, в подготовката“, категоричен бе адв. Градев. И добави:

„Това означава, че лица като Борислав Попов, Емил Костадинов, Йордан Лечков, които винаги сме ги виждали в тези комисии, те не трябва да фигурират там. Смятам, че хората, които са заявили желание да се кандидатират, от сорта на Димитър Бербаров, Христо Крушарски – трябва да им се даде възможност да излъчат свой представител в тази комисия“.

Той изрази опасението си, че ще има опит да се наложи някой, който Михайлов си е харесал:

„Аз лично предполагам, че това е лицето Красен Кралев. Твърдя, че в правораздавателните органи има достатъчно документи както за финансови злоупотреби, така и за черно тото. Крайно време е държавният апарат да си свърши работата“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране