29.03.2024 | 11:20
Бой между „Възраждане“ и Манол Пейков в парламента
Те бяха разтървани бързо от квесторите и техни колеги

За пореден път депутатът от ПП-ДБ Манол Пейков и народни представители от „Възраждане“ си размениха нецензурни реплики и стигнаха до сблъсък в кулоарите на парламента. Този път причината беше декларация на лидера на проруската партия Костадин Костадинов срещу НАТО, на която Пейков му пригласяше от място. Заради размяна на обиди от страната на зам.-председателя на „Възраждане“ Цончо Ганев и Манол Пейков, председателят на Народното събрание Росен Желязков обяви почивка от 10 минути.

След като депутатите се запътиха към стаите си в кулоарите, се стигна до сблъсък, тъй като стаите на ПП-ДБ и „Възраждане“ са едни до други. Пейков и депутатите от „Възраждане“ бяха разтървани бързо от квесторите и техни колеги.

Манол Пейков обясни пред журналисти, че няма да се извини на „Възраждане“, защото „не го заслужават, ругаят в зала и извън зала.“

„Проблемът е, че „Възраждане“ непрекъснато минават границата. Те разчитат на това, че ние сме възпитани, само че от време на време трябва да им покажем“, каза той. По думите му „работата на човек, който работи като депутат, е не само да кове закони, а да бъде народен трибун – това съм аз в случая“.

Това не е първият път, в който Манол Пейков си има проблеми с парламентарната група на „Възраждане“. В края на февруари той бе изведен от квесторите от пленарната зала след оплакване от лидера на „Възраждане“ Костадин Костадинов, че бил в нетрезво състояние. През декември миналата година пък депутати от партията на Костадинов отново се скараха с Манол Пейков по време на дебатите за ветото на президента Румен Радев за изпращане на бронетранспортьори за Украйна. На 1 юни пък в пленарната зала се стигна до физически сблъсъци, след като по време на декларация от парламентарната трибуна Явор Божанков ПП-ДБ нарече Костадин Костадинов и Цончо Ганев от „Възраждане“ „меки китки“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране