12.02.2023 | 12:30
Бойко Станкушев за ”Магнитски”: От другата седмица се гответе за голяма новина
Това е първа част от втория списък със санкционирани български граждани
Това вероятно е първа част на втория списък „Магнитски“, каза в ефира на bTV директорът на Антикорупционния фонд Бойко Станкушев.

„Това е първа част от втория списък „Магнитски“, защото според мен в него има място за още няколко части. Това е погледнато отстрани, защото ние не знаем, как американските институции са стигнали до тази фактология. Нито знаем докъде е стигнала българската прокуратура, ако работи по тази тема“, обясни той.

Допълни, че не знае българските служби дали са се обърнала към партньорските служби по първия списък „Магнитски“. Според него американските институции ни казват едно и също нещо: „Уважаеми наши партньори, вие имате хубава Конституция, имате разписани закони и действащи институции, които обаче не работят“.

„Този път ни намекват, че така повече няма как да продължават нещата. От юни 2021 г. до сега са минали определен брой месеци. Ето другата седмица се гответе за друга новина, когато у нас дойде шефът на Комитета по санкции Джим О’Брайън.

Ще стане ясно, че САЩ няма да чакат толкова дълго, колкото след първия списък – няма да чака някой да си взима отпуска и да ходи на някаква закуска, след което да се хвали, че тези списъци подпомагат работа на българската прокуратура“, категоричен беше Станкушев.

Директорът на Антикорупционния фонд подчерта, че е бил при посланик Херо Мустафа, за да си вземе довиждане с нея. Нямало връзка между неговата среща в посолството на САЩ в София и публикуването на списъка.

„Обявяването на новия списък е един опозоряващ България факт и не зная защо е тази дива радост у някои българи. Хората, които разчитат на нас, че сме им някакъв съюзник, се опитват да ни намекнат, че трябва да си гледаме работата. Това бих казал, че е тъжна новина. Затова е време Прокуратурата и останалите служби, както и политическите партии да се размърдат“, заяви още той.

Бойко Станкушев заяви още, че е време да се направят необходимите законодателни промени в следващото Народно събрание.

1 коментар

  1. Психодесен каза:

    Бойко се тревожи, че във “втората” част от списъка, ще лъсне нЕкой психодесен, жълтопаветен задник и тогава….сбогом избори, язък за “коалицията на добрите” и политическа смърт на Ристе Бойкикев, женерал Гном, Кире Харватецо и Асена Общата….

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране