22.11.2023 | 22:42
Борислав Михайлов избяга от журналистите и се скри в стая на ДПС
Кабинетът на председателя на Комисията по въпросите на децата, семейството, младежта и спорта се превърна в „спасителна лодка“ за президента на БФС

Президентът на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Михайлов и преди, и след изслушването му в парламентарната комисия за младежта и спорта отказа да отговаря на въпроси и избяга от журналистите. Така засега без отговори остават въпросите дали ще подаде оставка от президентския пост.

Попитан в хода на заседанието на комисия за намерения за оставка, той отговори общо, че това е извън темата на изслушването му и не смята да отговаря. Повтаряше, че в понеделник (27 ноември) ще свика заседание на изпълнителния комитет на БФС, но не каза с какъв дневен ред.

В усилията да избяга от журналистите след заседанието на комисията Борислав Михайлов се скри в стаята на председателя на комисията Набие Кабак от ДПС в нейно отсъствие. Нито председателят на парламентарната група Делян Пеевски, нито представителите на ДПС в комисията за младежта и спорта се обявиха за оставка на Борислав Михайлов като президент на БФС.

Политически заявки за оставка на Борислав Михайлов направиха обаче премиерът Николай Денков, председателят на ГЕРБ Бойко Борисов и съпредседателят на „Продължаваме промяната – Демократична България“ Кирил Петков.

След като стоя в кабинета на Набие Кабак около половин час Борислав Михайлов, под съпровода на няколко души, които го пазеха от журналистите, си тръгна от сградата на Народното събрание.

„Що се отнася до кабинетите на ДПС в Народното събрание – г-н Михайлов по никакъв начин не е влизал, крил се или каквото и да е в тях. В името на обективността трябва да кажем, че наистина г-н Михайлов, вероятно неволно подведен от сътрудник на Комисията – Валентин Заеков се опита да влезе в кабинета на председателя на Комисията по въпросите на децата, семейството, младежта и спорта. Като председател на Комисията аз помолих г-н Михайлов да напусне помещението. Намирам действието му за неуместно. Още повече не бих искала да допусна при съществуващото напрежение, Народното събрание, като институция и в частност Комисията по въпросите на децата, семейството,  младежта и спорта да бъдат третирани като убежище“, обясни Небие Кабак в своя позиция.

Михайлов е прекарал 20 минути в кабинета на председателя на комисията, след което си е тръгнал.

 

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране