01.03.2024 | 10:54
Борисов бил в политическа нервна криза, искал да сложи настойници на Мария Габриел
Притеснява се, че губи контрол и затова бави ротацията, каза депутатът от ПП-ДБ Настимир Ананиев

След заявките на Бойко Борисов, който каза, че е лидера и посочва кой ще е премиера, иска ли наистина Мария Габриел да заеме поста? Може би е притеснен, че за първи път ГЕРБ ще имат друг министър-председател, а не той самия. Дали не се опасява, че не може да я контролира по някакъв начин? Тези въпроси зададе в ефира на Нова телевизия депутатът от ПП-ДБ Настимир Ананиев.

„Виждаме едно бавене и някакви странни движения на Борисов. Той прилича на човек в политическа нервна криза. Отне ни около месец да изготвим законодателната и управленската програма. В момента сме свършили част от нещата в нея, а други предстоят. Имаме неща за довършване. Говорим на неща, които не са нови – те са в меморандума, който искаме да бъде изпълнен“, добави той.

„По някакъв начин Борисов се опитва да вкарва нови министри, нови лица в кабинета. Той иска да сложи едни настойници тип Дончев или Сачева“, заяви Ананиев.

Той коментира и темата за връзките на магистрати с Петьо Еврото и Мартин Нотариуса.

„Призовавам Борислав Сарафов да се оттегли до избора на нов Висш съдебен съвет и на нов инспекторат, защото е бил част от тази правосъдна система, когато „осемте джуджета“ са се вихрили, снимката я знаем“, изтъкна депутатът.

„От комисията изнасяме факти, за да накараме повече хора да бъдат смели. Засега сме видели де смели жени – съдия Цариградска, Ивайла Бакалова. Нека излезе някой прокурор, който е бил изнудван, притискан!“, добави той.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране