01.03.2024 | 10:52
Борисов брани Сарафов: Не виждам никаква причина да подава оставка
Вождът на ГЕРБ виждал само "червени пирати"

Няма причина за оставка на изпълняващия функциите главен прокурор Борислав Сарафов. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Тази сутрин той отново говори пред парламентарни репортери.

Репортер на изданието “Флагман” припомни, че миналата година от ГЕРБ поискаха оставката на тогавашния главен прокурор Иван Гешев, и попита не е ли време да поискат и тази на Сарафов предвид скандалите около Нотариуса и Пепи Еврото.

Борисов, изглежда, не хареса въпроса, защото каза: “Кое за кога е време – най-малко вие ще ми кажете. Други въпроси имате ли?”

След настояване да отговори за Сарафов, Борисов отсече: “Няма да ви отговоря!” А след въпрос – защо, той заяви: “Защото не искам”.

След питане неудобен ли му е този въпрос, лидерът на ГЕРБ заяви: “Не, ни най-малко не ми е неудобен”. След ново напомняме, че миналата година са поискали оставката на Гешев, а сега на Сарафов не я искат, той каза: “Ако има причини, ще я поискам и тяхната на оставка… Не виждам никаква причина. Виждам “червени пирати”, опит да се използва една комисия за политически цели, която надали им донесе успех. Виждам доста неща, но с времето ще ги видите и вие.”

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране