29.11.2016 | 16:01
Борисов готов да подкрепи кабинет на ПФ или РБ, но без министри

Премиерът в оставка Бойко Борисов Борисов не заговори за предсрочни избори, нито за дата за провеждането им. Ясно повтори обаче, че няма против да се сформира кабинет в тоя парламент, но той няма да бъде нито премиер, нито негови хора ще влизат в такъв. Не пречело обаче да отвърнат на ПФ със същото, както те преди две години – без да имат представители във властта, да крепят конкретни решения.

„Оттук насетне всякакви възможности се откриват, има партии, които заявяват, че могат да съставят правителство. Аз мога да съм премиер, само когато е с мандата на ГЕРБ. Тогава имам самочувствието, отговорността. Който иска – трябва да си излъчи премиер, министрите и да си носи отговорността“, каза Борисов.

„Ние преди две години предложихме коалиция на РБ и на ПФ. Казаха тогава – ние няма да влизаме, няма да участваме, само ще подкрепяме дадени решения – това им го дължа и аз, ако решат да излъчат премиери, министри – те да си носят отговорността“, натърти Борисов.  Той не каза докога смята да са кабинет в оставка – „докато трябва“. И пак повтори за Патриоти и Реформатори – очевидно двете сили с нескрити мераци да управляват.

„Те да си носят отговорност – да си излъчат премиери, министри. Аз оставам на колегите от ПФ и РБ те да поемат отговорност и да вземат решение. Аз бях поел отговорност да освободя този пост и съм го направил. И пак захапа Радев за отсъствието: „За съжаление, моралният победител го нямаше днес. Той трябваше да дойде и да каже – предлагам това и това, да не е удобно да участваш в такива преговори“.

„Оттук насетне всякакви възможности се откриват, има партии, които заявяват, че могат да съставят правителство. Аз мога да съм премиер, само когато е с мандата на ГЕРБ. Тогава имам самочувствието, отговорността. Който иска – трябва да си излъчи премиер, министрите и да си носи отговорността“, каза Борисов. „Ние преди две години предложихме коалиция на РБ и на ПФ. Казаха тогава – ние няма да влизаме, няма да участваме, само ще подкрепяме дадени решения – това им го дължа и аз, ако решат да излъчат премиери, министри – те да си носят отговорността“, натърти Борисов. Той не каза докога смята да са кабинет в оставка.

И пак повтори за Патриоти и Реформатори – очевидно двете сили с нескрити мераци да управляват. „Те да си носят отговорност – да си излъчат премиери, министри. Аз оставам на колегите от ПФ и РБ те да поемат отговорност и да вземат решение. Аз бях поел отговорност да освободя този пост и съм го направил. И пак захапа Радев за отсъствието: „За съжаление, моралният победител го нямаше днес. Той трябваше да дойде и да каже – предлагам това и това, да не е удобно да участваш в такива преговори“.

Премиерът Бойко Борисов си тръгна пръв от заседанието на КСНС, като не спести критиката си, че е разочарован от „моралния победител“ на изборите Румен Радев. Радев отказа да дойде на КСНС.

Борисов заяви, че не приема аргумента му и обяви, че това е бьягство от отговорност. На заседанието не е имало нищо, което да е класифицирана информация, поясни премиерът в оставка, като изтъкна, че това бил мотивът Радев да откаже да дойде. Сега да си сърбат попарата, каза още Борисов за партиите по повод мажоритарния вот. Натърти, че няма да подкрепя ПФ и РБ, ако вземат мандата – те да си излъчват премиер и министри, категоричен беше той.

1 коментар

  1. Христов каза:

    За последните двадесетина дни,станахме свидетели на лъжи,представляващи огромна камара,която би затруднила и Сергей Бубка, многократен световен шампион по овчарски скок.Когато болен човек употребява години наред едно лекарство,то организмът му свиква с него и в един момент,лекарството си губи своята полезност.Ние свикнахме да ни лъжат дълги години,претръпнахме и вече лъжите за нас са нещо обикновено,нещо с което свикнахме да живеем..Идиотските напъни и хватки на някои невзрачни партии,решиха уж да „помогнат“ на България,запазвайки си охолния живот,бяха чути от Борисов.На свой ред, той си спомни за „услугата“ която са му направили „патриотите“,затова реши да им върне жеста подкрепейки ги в своите им начинания.Тези охранени „блюстители“ на банковите си сметки,въобще не ги е еня за дереджето на обикновените хора,как ще изтикат зимните месеци,и дали бай Марин с неговите 180-лева е сигурно, че ще чуе кукувицата през пролетта.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране