01.04.2015 | 13:11
Борисов и бившият шеф на НАТО подслушвани в Скопие
Очаква се днес да бъдат показани нови записи

Висши ръководители на НАТО и на страни-членки на Европейския съюз са били подслушвани по време на официалните им визити в Скопие. Това съобщиха  от най-голямата опозиционна партия Социалдемократически съюз на Македония (СДСМ).

Сред записите, които се пазят при лидера на СДСМ Зоран Заев, са разговори на бившия генерален секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен по време на официалното му посещение в Скопие на 22 май 2014 г., както и на българския премиер Бойко Борисов, който посети Македония на 16 февруари 2013 г., три дни преди правителството в София да подаде оставка. В случая става дума за предимно лични разговори, уточняват от СДСМ.

Все още не е ясно дали записите ще бъдат пуснати на пресконференция, както при досегашните разкрития на опозицията или ще бъдат предадени на Борисов и Расмусен.  Преди седмица в интервю за Агенция „Фокус“ лидерът на СДСМ Зоран Заев заяви, че вече са предоставили записи на подслушвани дипломати, сред които са двама американски посланици и служители на посолството на България в македонската столица. От СДСМ уточниха, че българското посолство вече е получило незаконните записи на разговори на български дипломати.

Очаква се днес да бъдат показани нови записи. Темата на пресконференцията все още не е ясна.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране