28.02.2024 | 10:47
Борисов и Пеевски искат оставката на Тагарев. Военният министър не работел
Конкретната причина е, че доставката на БТР-ите за Украйна се е забавила

Лидерите на ГЕРБ Бойко Борисов и на ДПС Делян Пеевски поискаха смяна на министъра на отбраната Тодор Тагарев заради това, че доставката на БТР-ите за Украйна се е забавила.

“Работата на министър Тагарев за мен се изчерпа. Каквото и да напишат в този отчет (за работата на министрите – бел. ред.), той работата не я е свършил“, заяви герберският лидер пред журналисти в парламента. И добави, че в секретно деловодство има спарвка за работата на министъра. “Аз не бих отшъл в Киев при Зеленски, преди да съм изпълнил решенията на парламента“, заяви Борисов.

Същата позиция зае и Делян Пеевски, според когото “Тагарев свърши една голяма нула“. “Работа, която свършихме с Борисов, още преди месец всичко беше готово, подписано. Парите бяха осигурени, пратих писмо и до финансовия министър. Той до ден днешен не го е изпратил. Жалка гледка е да обвинява зам.-министрите“, заяви Пеевски.

След въпрос – като иска министрите да са 50 на 50 между тях и ПП-ДБ, това не е ли „делкане“, Борисов обясни: „Не, аз казах „с пропорционалност на базата на изборните резултати и споделена отговорност, преглед на министрите“ и в зависимост от това те може да получат 90% – защото обичат да смятат с проценти, след прегледа на министрите.“

Лидерът на ГЕРБ отново даде да се разбере, че е против реформи в службите – в смисъл на кадрови промени. 

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране