23.02.2015 | 15:15
Борисов иска оставката на Стоян Тонев след скандала с ВМА
Депутатът бе уличен в източване на Военна болница

Тонев е депутат от ГЕРБ. След като дълги години управлява Военномедицинска академия, бе назначен и за зам.-кмет на Столична община по здравеопазването.

Реакцията на Борисов идва след като одит на Министерството на отбраната във ВМА откри, че докато Тонев е оглавявал лечебното заведение, частна фирма е действала на територията на Клиниката по дерматология, генерирайки загуби за 10 млн. лева за сметка на ведомствената болница.

Междувременно от ГЕРБ съобщиха, че изпълнителната комисия на партията е изслушала Тонев по негова молба. Той е информирал членовете на комисията, че е подал заявления до главния прокурор и до председателя на Сметната палата, в които настоява за извършването на пълни проверки.

В писмата си до прокуратурата и Сметната палата Тонев настоява проверките да установят законността на управлението и за начина на сключване на договори на ВМА – София за от периода от 28 август 2012 година до 1 януари 2015 година.

„Смятам, че само по този начин може да бъде запазен авторитета на най-голямото българско здравно заведение с национално значение и с особено значение в случай на война и природни бедствия“, се посочва още в писмото на Тонев до главния прокурор и председателя на Сметната палата.

1 коментар

  1. трайчо каза:

    Това е така почти във всички болници.В малкия провинциален град в който живея,например завеждащия лаборатория към МБАЛ(общ.болница)има и частна лаборатория в същата сграда и съм чувал,че използва апаратурата на болницата за частната си лаборатория.Освен това източвала и реактиви от болничната лаборатория.Само че в Здравната каса или няма компетентни проверяващи или си затварят очите(защо ли).Никога няма да се оправи здравеопазването.Лекарското съсловие няма интерес от това или по-голяма част от съсловието, които правят доста пачки в мътните води.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране