01.12.2023 | 11:55
Борисов, Иванов и Василев искат оставките на шефовете на НЗОК
Няма да гоним финансовия министър, обяви междувременно вождът на ГЕРБ

След вчерашния инфарктен парламентарен ден, в който на няколко пъти се стигна почти до бой в парламента, лидерите на управляващите партии ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС се договориха за регламент, по който да се избират регулаторите.

Целта на новата договореност е да не се допускат конфликти, подобни на този около избора на подуправител на Здравната каса вчера.

Заради постигнатото съгласие по новия регламент, лидерите на двете формации ще помолят новоизбраните управител и подуправител на НЗОК да си подадат оставките, за да може избора им да мине по новия регламент.

„Заради опорочения избор на ръководството на НЗОК ще отправим молба към двамата да направят крачка назад, без това да е свързано с някакъв укор към тях, с благодарност за готовността им, за да можем да стартираме процедурата на чисто по новия регламент. Всички останали назначения ще изчакат този регламент“, заяви съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов.

„Подкрепата ни за кабинета беше потвърдена – както за акад. Денков, така и за Мария Габриел“, подчертга Иванов.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пък благодари на Христо Иванов и Асен Василев и заяви, че няма да иска оставката на финонсовия министър.

„Няма да поискам оставката на Асен Василев, защото ми обясни, че за последния месец има 1 млрд. повече събрани. Доста неща си поговорихме за данъчните закони“, лаконичен беше той.

„На път сме да изпълним бюджета с по-малък дефицит от заложения. Има подкрепа за бюджета“, похвали се пък самият Асен Василев.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране