25.06.2018 | 20:10
Борисов напуснал важна среща в Брюксел, за да гледа мач

Министър-председателят Бойко Борисов е напуснал работната среща, посветена на миграцията, която се проведе в неделя в Брюксел, за да гледа мача Япония – Сенегал от Световното първенство по футбол.

Куриозният факт съобщи в своя туитър профил кореспондентът на „Файненшъл таймс“ Махрейн Хан. В един от коментарите под публикацията й за Борисов е направено важното уточнение, че освен футболен фен, българският премир е и „професионален футболист“. Твърдението е удостоверено с емблематична снимка на Борисов с екип на „Бистришките тигри“.

Припомняме, че неформалната среща, посветена на миграцията, е едно от най-важните събития в периода на изтичащото българско европредседателство. Целта й не беше да намери крайно и единно решение, което си остава все така невъзможна задача, а да очертае посока, в която може да се търсят компромиси между страните членки при новата динамика в ЕС след идването на новото италианско правителство и заплахата от политическа криза в Германия заради конфликта между Меркел и коалиционния й партньор Хорст Зеехофер, настояващ за твърди мерки спрямо миграцията.

Борисов направи изявления и преди началото на срещата, и след края й, изтъквайки признанието на европейските партньори за усилията на българското правителство в охраната на границата.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране