14.10.2016 | 20:28
Борисов плаши министри със смени. Ненчев, Лукарски и Кунева веднага клекнали
Военният министър се унизил с думите: "Прав сте, г-н премиер, поведението ми е безотговорно"

Бойко Борисов заплаши реформаторите с раздяла във вторник. За тогава бе насрочено извънредно заседание на НС, което той си поиска. „Не може в МС да сте коалиция, а в НС – опозиция“, казал той на извънредното заседание на кабинета.

Ако министрите на РБ не започнат да се държат лоялно, ще преформатирам кабинета, заплаши Борисов в парламента по-рано. „Страх ли те е, Лукарски? Пиле шарено ли съм, Москов? Кунева, искаш ли да спра парите на учителите, след като ги давам предизборно?“, попитал Борисов.

Веднага подкрепа заявила Меглена Кунева. Тя и Лукарски обещали да се поправят. Според източници от МС Николай Ненчев дори се унизил с думите: „Прав сте, г-н премиер, поведението ми е безотговорно“.

Министрите мълчали. Борисов отново обвинил реформаторите в лъжа, че ГЕРБ са виновни за проблемите около гласовете с квадратчето „Не подкрепям никого“ за президентските избори. Това беше и причината той да нахлуе неочаквано в парламента на обяд, тъй като Димитър Делчев от РБ стовари вината за квадратчето изцяло върху Данаил Кирилов от ГЕРБ.

„Няма да дам да се подигравате с мен и с ГЕРБ“, казал им още Борисов. „Има предел и за мен той настъпи, или сме заедно, или не сме“, казал Борисов. След това думата взела Кунева: „Имаме вашата подкрепа и благодарение на нея постигаме резултати. Трябва да намерим начин да продължим“, казала вицепремиерът. Тя се оправдала с проблемните отношения в Реформаторския блок между управляващите реформатори и опозиционерите от ДСБ . Това предизвикало и недоразумението с Избирателния кодекс.

 

1 коментар

  1. Пешо каза:

    „Посъветвал“ ги е по СИК-аджийски! ТОЙ това го може! А не слушате, а съм ви набил канчетата!!! Да се разбира: „Дадох ви възможност да крадете, вие искате да вземете и мойто! Е нема да стане! Стойте мирни, че ще развъртА бухалката!“

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране