24.11.2019 | 20:24
Борисов разчиства кадрите на Цветанов
Управляващите изгубиха балотажите за кмет в Благоевград, Русе, Ямбол и Видин

Бойко Борисов започна обещаната чистка в партията си в структурите, които на последните местни избори се провалиха. Припомняме, че управляващите изгубиха балотажите за кмет в Благоевград, Русе, Ямбол и Видин, които освен това се смятаха за бастиони на бившия втори в ГЕРБ Цветан Цветанов.

Борисов е решил да започне чистката от Благоевград, стана ясно от решението на Изпълнителната комисия на партията. Новият областен координатор на ГЕРБ там е евродепутатът Андрей Новаков на мястото на близката на Цветанов депутатка Даниела Савеклиева, която ще е областен административен секретар.

Рокади има и в структурата в Сандански, което също не е изненада. Досегашният общински ръководител и бивш кмет Кирил Котев е заменен със Стоян Стоев, както подсказа в нощта след изборите самият Борисов. „Благодаря на Господа и на българския народ, че ми дадоха пак доверието си. След „Апартаментгейт“ къщата на Манолев по Сандански, Камбитов, дето играе ръченица, как да спечелим“, каза тогава лидерът на ГЕРБ.

В края на седмицата новото партийно ръководство в Благоевград ще бъде официално представено, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране