22.07.2015 | 22:01
Борисов ядосан, сутрешни тв блокове цитирали неправилни вестници
Виновниците за очаквания провал на съдебната реформа са Христо Иванов и...в. "Сега"

Премерът Бойко Борисов прави опити да цензурира съдържанието на сутрешните блокове на трите национални телевизии. Борисов, който иначе твърди, че не притиска и никога не е притискал медиите, е ядосан и на публикация на вестник „Сега“, която твърди, че ГЕРБ и ДПС са се разбрали да отхвърлят проекта на съдебна реформа на Министерство на правосъдието.

В емоционално изявление днес, той нападна изданието на „посредника на газа, който прибирал по стотици милиони на година“. „Ние не сме с ДПС“, кълне се Борисов, въпреки че днешните събития отново го опровергаха.

Ето поредните невъздържани твърдения на министър-председателя, който никога, ама никога не е притискал медиите и не гледа сутрешните блокове на телевизиите (по негови твърдения):

„Аз искам много внимателно и с голяма молба към вас, особено към тези медии бухалки на газовите посредници, които по стотици милиони на година взимаха като посредници НА ГРАНИЦАТА НА БЪЛГАРИЯ И РУСИЯ ОТ ГАЗА, които много услужливо техните вестници стоят така в сутрешните блокове, че да се виждат най-много… Какво от реформата сме орязали? Вие ми изваждате думите от контекста. Вчера категорично защитих идеята на два въпроса, че настоявам съдиите да се избират от съдии, прокурорите от прокурори, а не общият форум да ги утвърждава.

Цяла сутрин слушах точно обратното. В медиите-бухалки на газовите посредници, които стотици милиони изгубиха на година вследствие на моите действия, се манипулира общественото мнение.“

Клет репортер се опита безуспешно да зададе въпрос на Гръмовержеца, но не получи такава възможност.

„Ние не сме с ДПС – продължи уверено той. – Виждате, че търсим консенсус с абсолютно всички партии. Виждате, че цяла седмица идвам тук и говоря с абсолютно всички партии. Това искам да го знаете. И ако сте коректни медии, това трябва го подчертаете“.

Репортерът пак отвори уста като гладно лястовиче, но отново не можа да зададе въпрос. Борисов каза, че повече няма да отговаря на журналистически въпроси, тръгна като ледоразбивач заедно с охраната, разбутвайки ятото репортери, а на един от тях заяви: „Не искам да те виждам повече“.

1 коментар

  1. Пожарникар каза:

    Малоумник! На нас пък ни омръзна да го цитират „правилните“ медии.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране