28.01.2015 | 8:30
Божинов погва „Спортинг” в съда
Футболистът иска 150 000 евро

Българският нападател Валери Божинов може да създаде сериозни проблеми на бившия си клуб „Спортинг” (Лисабон). Според вестник “А Бола” футболистът смята да се обърне към международните футболни институции в търсене на финансови компенсации, свързани с неплатени данъци.

Португалският клуб беше дал на съд българина след прекратяването на контракта му преди вече близо две години. Спортният съд в Лозана обаче оневини българина и разпореди “лъвовете” да му платят половината заплата за юли 2013 г. и цялата за август същата година. Сумата е от порядъка на 150 хил. евро според португалското издание.

От „Спортинг” обаче изглежда са “забравили” да преведат и нея, и данъците върху нея в държавната хазна. Това е задължение на клуба, а местните данъчни са погнали Божинов да ги плаща. Затова родният нападател, заедно с мениджъра си Георги Градев, плаши лисабонския клуб със съд, ако не преведе сумата на съответните власти.

Самият Градев говори по темата за “А Бола”.  “В договора между Божинов и „Спортинг” ясно е записано, че клубът се задължава да плаща данъците върху възнаграждението му. Това не се е случило, затова данъчните вече притискат моя клиент. Ще изчакаме две седмици, даваме толеранс. Ако през това време не се преведат и заплатите, и данъците по тях, ще бъдем принудени и ще се оплачем във ФИФА”, сподели Градев пред “А Бола”.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране