08.03.2023 | 21:32
Братът на диджей Дамян стана шеф в МВР
42-годишният проф. Илин Савов вече е зам.-ректор на Академията на МВР

Академията на МВР вече има нов зам.-ректор, показа проверка на „Филтър“. Това е проф. Илин Савов, който беше спряган за министър на вътрешните работи в кабинет на Слави Трифонов, но в крайна сметка беше предложен друг научен работник – Николай Радулов. Илин Савов е назначен на поста зам.-ректор преди три месеца и вероятно ще бъде претендент за ръководител на ключовата Академия на MBР. Сегашният Иван Видолов беше назначен по времето на Бойко Рашков. След като не успя да стане министър, проф. Илин Савов 6еше съветник на депутата Николай Радулов по въпросите на специалните разузнавателни средства. Савов е внедрен при Слави Трифонов точно от Радулов и си тръгна след разцеплението на партията.

Тогава мнозина се изненадаха, тъй като Илин Савов е брат на диджей Дамян, който беше обект на подигравки години наред в шоуто на дългия, тъй като водеше аналогично предаване.

Освен фаворит в партията на Слави в Миналото, Илин се превръща в любимец и на служебната власт. Миналата седмица той е бил на посещение в Дубай заедно с главния секретар на МВР Петър Тодоров. Известно е, че в емирството се крият не един и двама бегълци от правосъдието. Официално обаче Савов и Тодоров са били на среща с полицейски началници по време на форум за сигурност.

Докато Диджей Дамян снима видеа с Азис, на които двамата танцуват голи до кръста, брат му Илин Савов гради успешна научна и професионална кариера. Източници на „Филтър“ от Академията на МВР признават, че 42-годишният професор дори не слуша чалга — жанра, в който се изявява брат му. Иначе двамата са деца на полицай от Смолян. Александър Савов, който вече е пенсионер, е бил директор на МВР в родопския град. През 1998 година тогавашният главен секретар Божидар Попов нарежда семейството му да бъде подслушвано, защото го подозират във връзка с бандити.

По-късно информацията става публична и Александър Савов, синовете му Илин, Дамян, Михаил, както и съпругата му печелят дело в Страсбург срещу България заради незаконни СРС-та. Точно в тази сфера по-късно става специалист и новият зам.-ректор на Академията на МВР.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране