14.02.2024 | 20:10
Братът на Михайло Подоляк е полковник от ФСБ
Не нося отговорност за хора, с които не общувам, заяви съветникът на президента Володимир Зеленски

Бившият руски вицепремиер и бивш сенатор Алфред Кох заяви, че съветникът в канцеларията на украинския президент Михайло Подоляк е близък роднина на офицер от ФСБ.

Изявлението на бившия руски политик, който сега живее в Германия, бе излъчено в предаването на журналиста Евгений Кисельов (вписан в Руската федерация в регистъра на чуждестранните агенти).

„Брат му е полковник от КГБ, живее в Москва“, заяви Кох по време на предаването. – „Генетично по-нисш брат. Подоляк разказва на всички ни, че руснаците са генетично непълноценни“.

На изненадата на водещия относно изявленията на Подоляк, Кох обеща да му изпрати линкове към материали, в които според него той говори за генетиката на руснаци и украинци.

„А неговият генетично увреден брат, от същите родители, той е полковник от ФСБ“, добави Кох.

По-късно Подоляк коментира информацията в предаване в YouTube. Той не отрече, че по-големият му 60-годишен брат живее в Русия, но отрече информацията за трудовата заетост на роднината си.

„Не знам за КГБ, ФСБ и така нататък.“

В същото време съветникът на Зеленски добави:  „Не нося отговорност за хора, с които не общувам. Този човек е на 60 години, аз съм на 51. Не мога да нося отговорност за други възрастни, точно както генерал Сирски (Б. ред. – майка му и брат му продължават да живеят в Русия и подкрепят агресията на Путин в Украйна). Моите роднини никога не са принадлежали към КГБ и ФСБ.“

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране