12.04.2024 | 10:27
Брижит Макрон: Не съм мъж!
Наташа Рей твърди, че истинското име на първата дама на Франция Жан-Мишел Троние

Брижит Макрон заведе дело за клевета срещу журналистката Наташа Рей. Тя твърдеше, че първата дама на Франция е родена мъж.

Изслушването беше пренасрочено от март 2025 г. за 19 юни 2024 г. по искане на адвоката на Макрон след твърденията на Рей, че Брижит е родена с името Жан-Мишел Троние.

Френски съд осъди две жени за клевета за разпространение на слухове за първата дама на Франция Брижит Макрон. През декември 2021 г. двете жени – едната, представяща се за независим журналист, а другата за ясновидка – казаха във видеоклип в Youtube, че съпругата на Еманюел Макрон всъщност е родена като мъж на име Жан-Мишел Троньо (което е истинското име на брата на Брижит Макрон).

Те също така твърдяха, че първият съпруг на Брижит Макрон никога не е съществувал и че тя не е родила трите си деца. Съд глоби и двете жени с по 2000 евро, след като Брижит Макрон и нейният брат Жан-Мишел Троньо решиха да ги съдят за клевета, пише „Труд“.

По време на президентската кампания през 2022 г., когато Еманюел Макрон се кандидатира за преизбиране, слухът беше подхванат от крайнодесни маргинални групи, симпатизанти на “Жълтите жилетки” и антивакс-активисти.

Сценарият повтори подобни слухове, насочени към бившата първа дама на САЩ Мишел Обама, припомня от своя страна „Politico“. Подобни очернящи имиджа на близките на кандидати кампании са редовна практика последните години и се превърнаха в основна тактика на бившия американски президент Доналд Тръмп срещу опонентите от собствената му Републиканска партия преди номинирането му през 2016 г.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране