28.07.2015 | 0:02
Чалгария: Петролен бос опъна насред Античния театър в Пловдив
Георги Самуилов платил 2 900 лв. на местната власт

Частен рожден ден с маси на сцената и шумна музика до три часа през нощта не къде да е, а на Античния театър, взриви протестите на пловдивчани в социалната мрежа. Събитието е било заявено като фирмено парти и презентация с концерт до 23 часа, както е и според Наредбата за обществения ред, имало е и благотворително събиране на средства. Така го е разрешила директорката на Общински институт „Старинен Пловдив“ Амелия Гешева.

Цената за подобна услуга е 2872 лв., а контрол върху съдържанието от Стария град нямат. Тъй като обаче наскоро се породи напрежение заради концерт на „Пайнер“ на сцената на Античния театър, след което разрешението бе отнето, лъсват пукнатини в наредбата, която регламентира отдаването под наем на културни обекти в резервата. На практика единственото нарушение е шумната музика след официално обявения час, но въпреки сигналите на граждани, от полицията не са реагирали, точно заради наличието на разрешение.

Вместо фирмено парти, на античната сцена се е празнувал 50-годишният юбилей на бизнесмен от Раковски, който се занимавал с петрол. Досега, освен концерти и спектакли, Античният театър е ставал сцена на сватбени церемонии и фирмени тържества. Подобно парти с маси, храна и пиене на сцената обаче не е имало. Въпреки, че се аргументира с недостатъчно прецизираната наредба, Амелия Гешева се извини на пловдивчани за причиненото неудобство.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране