09.05.2016 | 12:55
Черен обзор-8 души загинаха на пътя само за денонощие
Трима починаха в Хаинбоаз, други трима край Кнежа

Шестима души загинаха, а един е ранен при две тежки катастрофи в страната за последните 12 часа. Още двама са загинали при други две пътни произшествия. През последното денонощие при повече от 20 тежки пътно-транспортни произшествия са ранени и над 20 души, за живота на един от които има опасност, съобщиха от МВР. В района на столицата са регистрирани пет тежки и 55 леки пътни катастрофи, загинал е един човек, а седем души са ранени.

Трима загинаха в Хаинбоаз, други трима край Кнежа

Tрима души – една жена и двама мъже загинаха при катастрофа между лек автомобил и ТИР в Прохода на републиката близо до село Пчелинoво, съобщиха от МВР. Сигналът за инцидента е подаден в 20.40 часа на 8 май. Жертвите са 27-годишна жена и двама мъже на 28 и 29 години. Движението в района на катастрофата е възстановено около 1.30 часа тази нощ и в момента се осъществява нормално.  Тази сутрин около 7 ч. в полицията е подаден сигнал за катастрофа между два автомобила на пътя Кнежа-Луковит. В завой при движение с несъобразена скорост 49-годишният водач на „Дачия Логан“ навлязъл в насрещната лента и ударил „Фолксваген Пасат“, управляван от 72-годишен мъж.

При удара са загинали водачът на дачията и 39-годишния му спътник, както и 67-годишна жена, пътувала в пасата. С множество наранявания 72-годишният шофьор на „Фолксваген“-а е на лечение в университетската болница в Плевен.

Жертвите са от Бяла Слатина и Белене. Заради катастрофата трафикът бе отклонен по обходен маршрут от разклона за Долни Луковит – Бреница – Лазарово – Кнежа за около 2 часа.
По същото време на магистрала „Струма“ при разклона за Мелник при катастрофа е загинал 55-годишен мъж, а друг е ранен, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Благоевград.

По първоначални данни шофьорът на лек автомобил „Мерцедес“, който е от Петрич, е загубил контрол върху колата, която е изхвърчала в крайпътна канавка и се е преобърнала. Водачът е изпаднал от колата, тъй като е бил без колан, затиснат е от автомобила и е загинал на място. В колата е имало още един човек, който е откаран в болницата в Сандански с леки наранявания. Причина за инцидента е несъобразена скорост.

56-годишен мъж загина, а други трима души бяха ранени, след като лек и товарен автомобил катастрофираха на пътя между село Веселиново и град Смядово, на пътя Шумен-Бургас. Сигналът за инцидента е подаден вчера около 12.40 часа.

В района на град Шумен 48-годишен мъж се е ударил с автомобила си в джип „Тойота”. Той е настанен в болница с фрактури на 8 ребра и травма на далак.

В Благоевградска област катастрофа между два леки автомобила създаде трудности в движението след пътен възел „Симитли”, макар че пострадали няма. Инцидентът е предизвикал разлив на масло, който създаваше предпоставки за други произшествия, а в района на катастрофата се бе образувала колона автомобили, дълга около 3 километра.

Лек и товарен автомобил се удариха в столичния квартал „Враждебна”. При инцидента пострада водачът на лекия автомобил, който е транспортиран в болница със счупена ключица и без опасност за живота.

Един човек е пострадал при пътен инцидент на ул. „Братя Пешеви“. На мястото са се отзовали пътни полицаи, както и пожарникари, които с техника са извадили пострадалия водач на леката кола. Около 16 часа една жена е пострадала при произшествие под моста на Околовръстния път на София, по бул. „Симеоновско шосе”.

Засилен трафик и днес

Натоварен трафик и засилено полицейско присъствие ще има и в днешния първи работен ден след празниците. Очаква се най-сериозно струпване на коли да има на входовете и изходите на големите градове, както и по магистралите и първокласните пътища. Натоварено ще бъде и по граничните пунктове.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране