02.11.2023 | 21:17
Четири фирми на Васил Терзиев са получили 2 млн. лв. от държавата
Една от тях вече е длъжник на НАП
Четири фирми с участието на отрочето на Държавна сигурност и кандидат за кмет на София Васил Терзиев са получили близо 2 милиона лева от държавата.
Милионите са по европроекти и други субсидии.
А една от тях със знаковото име „Мадж.ио“ е успяла да задлъжнее към НАП.

През август тази година изскочиха изключително скандални факти около спечелилите проекти фирми от Плана за възстановяване.

Най-противоречив е казусът с фирма „Имагга Технолъджис“ ООД. Тя е печели 4 209 924 лв. с проекта си „Изкуствен интелект за ефективна модерация на визуално съдържание в големи мащаби“.

Фирмата е съдружник с 33% в дружеството „Скиноа“ ООД, където е бил експремиерът Кирил Петков. Той е управлявал „Скиноа“ до май 2021 г., когато става министър на икономиката в първото служебно правителство на Стефан Янев. Сега управител е Мартин Драгулев, както и на много негови бизнеси. Асен Василев е в „Скиноа“ чрез „СТВ Консълтинг“, която от май 2021 е прехвърлена пък на Марио Сотиров. В „Имагга Технолъджис“ ООД дял има и кандидатът на ПП-ДБ за кмет на София Васил Терзиев чрез едноличната си фирма „ВТ Инвестмънтс“. Останалите съдружници в преборилото се за 4,2 млн. лв. дружество са „Ейт Венчърс“ ЕООД и физически лица като Боян Калчев – бивш съсобственик в „БТВ Медия Груп“, „Нет Инфо.БГ“, „Болкан нюз Радио“, Христо Христов от сдружение „ЛГБТ Идея“ и др.

Още една фирма свързана с управляващите е спечелила финансиране за милиони. Това е „ОЦЕНИМЕ.БГ“ ООД одобрена за финансиране в размер на 2 669 434 лв. за проекта „Софтуерна информационна система за управление на процесите по кредитиране“. Съдружник в нея с по 48,5% са Георги Демирев, който е част от ръководството на „Продължаваме промяната“.

2 коментара

  1. Не искаме така да ни грабят. Но не искаме и другото. каза:

    Боже,пази София и България!

  2. дядо Либен каза:

    Ако искате безобразията и грабежът да продължат, гласувайте за шарлатаните от ПП-ДБ!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране