04.04.2024 | 12:13
ДАНС е обискирал дома на главния секретар на МВР Живко Коцев
За да не го арестуват, той се е съгласил да стане свидетел по делото за контрабанда. Той напуска системата на МВР

Служители на ДАНС са обискирали вчера вечерта дома на Живко Коцев, намерени били скъпи часовници и много пари в брой,  съобщи ПИК.

Намерени са скъпи часовници и много пари в брой.

Постигната е била договорка с главния секретар на МВР информацията да не се разгласява, но той да подаде оставка по лични причини, както и стана днес сутринта.

Междувременно се появи информация в сайта „Афера“, че Живко Коцев е свързан с контрабандния канал на Николай Николов-Паскал. За да се спаси от арест, Коцев се е съгласил да стане свидетел по делото за контрабандата.

Вчера се проведе мащабна акция на ДАНС, СГП и полицията, по време на която бяха арестувани Марин и Стефан Димитрови.  Задържана беше директорката на Агенция “Митници” Петя Банкова, бяха обискирани кабинета и дома й, задържан беше и един от нейните заместници. Те бяха назначени на високите позиции от финансовия министър Асен Василев през февруари . Около полунощ снощи депутатите гласуваха създаването на временна анкетна комисия, която да проучи дейността на Агенцията и ролята на Асен Василев.

Едва в късния следобед Живко Коцев пусна позиция, публикувана на сайта на МВР, в която прави опит да обясни защо напуска, както и „да предотврати излишни спекулации и внушения спрямо него и Министерството на вътрешните работи“.

„През последните седмици мислих сериозно дали да прекратя професионалния си път в системата на МВР. Направих равносметка на постигнатото, успехите и несгодите. Прецених, че съм вложил достатъчно сили и енергия в работата в услуга на обществото. За мен върховенството на Закона, спазването на реда и правилата са кауза, която трябва да припознае всеки служител в правоохранителната система“, пише Коцев.

„Професионалната ми биография до момента е свързана изцяло с МВР. В този смисъл решението ми е трудно. В същото време е лесно, защото изцяло почива на вътрешното ми убеждение. Ще продължа реализацията си в друга сфера на обществения живот“, добавя главният секретар в оставка и добавя, че знае колко трудно е на хилядите достойни полицаи, пожарникари и спасители да запазят мотивацията и енергията в сложна обстановка.

1 коментар

  1. Адам каза:

    Най-после отпочнаха и хората на ОПГ ПП…

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране