01.06.2015 | 19:43
ДБГ на Кунева стана член на Европейската народна партия
Молбата за членство беше подадена миналата година

“Движение България на гражданите” (ДБГ) стана днес официално член на Европейската народна партия, след като за това гласува Политическата асамблея на ЕНП на заседание в Осло без нито един глас “против”.

Това обяви от Осло председателят на ДБГ и вицепремиер по европейските политики и институционалните въпроси Меглена Кунева, съобщиха от партията.

Още с учредяването си ДБГ заяви категорично желание да се присъедини към ЕНП, това беше препотвърдено и с включването на ДБГ към Реформаторския блок, в който участват и други членове на Европейската десница, коментира Кунева, като подчерта ролята на ДБГ като парламентарно представена политическа сила за стабилността на страната.

В речта си пред форума на ЕНП Кунева каза, че именно конструктивното отношение и създадената коалиционна култура в Реформаторския блок са допринесли за създаването на стабилно дясно управление. Стабилността не е политическа мантра – днес в условията на геополитически заплахи като разрастването на екстремизма в Близкия изток и ситуацията в Украйна, тя е по-важна от всякога, подчерта Кунева. По думите й Западните Балкани не са в състоянието, в което бихме искали да ги видим, и затова именно балканските страни членки на ЕС е изключително важно да бъдат източник на политическа и икономическа стабилност за съседите си и региона.

Молбата за членство в ЕНП беше подадена миналата година. ДБГ е петата българска партия, станала член на Европейската десница след Демократическата партия, СДС, ДСБ и ГЕРБ. На форума в Осло днес присъстваха представители на ГЕРБ и ДСБ, а от ДБГ освен председателят Меглена Кунева, участва и секретарят на Парламентарната група на РБ Димитър Делчев, както и председателят на ДСБ Радан Кънев.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране