23.02.2024 | 13:03
Ден след убийството на Нотариуса брокерът му „Пипо „заличава следи, препродава спешно апартамент в центъра на София
Завлякъл „Кредисимо“, на която ипотекирал имота. В схемата на Божанов има и полицаи

Ден след убийството на Мартин Божанов-Марто „Нотариуса“ довереният му брокер в имотните измами Петър Ангелов-“Пипо“ препродава спешно имот в центъра на София, за да заличи следите. Това съобщи сайтът Breaking.bg, като се позовава на свои източници в разследването на дейността на Божанов.

Той бе застрелян докато паркира колата си в луксозния жилищен комплекс „Глория палас“ в Горна Баня около 19,40 часа на 31 януари.

Убийството на Марто „Нотариуса“ предизвика мощен обществен и политически отзвук заради твърденията, че е имал силно влияние в съдебната система. Полемиката продължава и до момента. Иначе „Нотариуса“ бе разследван за множество имотни измами и кражби на жилища от самотни, тежкоболни и възрастни хора с договори за „доглеждане“ и записи на заповеди. Жилищата после бързо се препродават на две или три лица от обкръжението на „Нотариуса“ и така се „изпират“.

Именно такава роля е играл брокерът Антонов-“Пипо“, твърдят разследващи. Смята се, че „Нотариуса“ е „прилапал“ по тази схема над 200 апартамента в София, за над 50 милиона лева.  Въпреки че е замесен в кражбата на огромен брой недвижими имоти, Мартин Божанов рядко е поставял подписа си под документи, които пряко биха го уличили в измамни схеми.

Криминалисти разказват, че в началото на престъпната си кариера в имотната мафия Мартин е действал като дясна ръка на чичо си – скандално известният и единственият осъден в България нотариус Слави Крашевски. А впоследствие е съумял да изгради своя собствена криминална мрежа за кражба на имоти и препиране на милионите след продажбата им. Именно като тартор на тази мрежа се явява „Пипо“.

Часове след убийството на „Нотариуса“, на 1 февруари 2024 г ., Антонов успял да преподаде спешно апартамент в центъра на София, на ул. „Оборище“№61, показват документи. Най-вероятно за да се заличат следите.

Нотариалният акт за продажбата на апетитния имот.

Според публикация във вестник „Уикенд“ ужилени от Мартин Божанов – Нотариуса разказват, че в неговата банда за имотни измами главни действащи лица са шофьорът му Славчо Йорданов – Слави Свинята и брокерът на недвижимо имущество Петър Ангелов – „Пипо“.  На името на Ангелов се водят над 20 имота. Придобити чрез измами от Божанов през последното десетилетие, казват криминалисти. И „Пипо“ бърза да заличи следите.

Според документите сделката за продажбата на апартамента на апетитно място в София е осъществена на 1 февруари.  Петър Ангелов, представен в нотариалния акт като „единствен собственик на имота“ продава просторното жилище с четири стаи и обща площ от 151 квадрата на канадската фирма „Рослен Инвестмънтс“, чрез неин пълномощник в България.

Сделката е сключена в кантора на нотариуса И.Д, за който се твърди, че е „нотариусът на Нотариуса“ и през него са минали всички сделки на Божанов. Има една малка подробност. Сделката е за над 600 000 лева.

Антонов-“Пипо“ продава жилището, въпреки, че го е ипотекирал срещу заем от известната фирма за бързи кредити „Кредисимо“. Договорът е от декември 2021 година.

Апартаментът е ипотекиран в „Кредисимо“. 

Така „Пипо“ пласира имота на канадците, като по този начин е измамил „Кредисимо“. Освен нотариус и брокери престъпната дейност на Божанов е подпомагана от действащи полицаи, твърдят запознати.

Става дума за висш служител в „Икономическа полиция“, с прозвището „Пинокио“. Източниците ни разкриват, че „Пинокио“ е кумувал на сватбата на Мартин Нотариуса с първата му съпруга Адриана. И че е бил уличен като съучастник в извършването и прикриването на кражби на над 10 имота чрез фалшиви пълномощни. Твърди се още, че полицаят има имоти за милиони левове, които не съответстват на държавната му заплата.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране