17.11.2023 | 11:15
Денков уволни зам.-вътрешен министър заради снощните размирици
Ще има много наказани

Премиерът Николай Денков направи извънредно изявление по повод снощните размирици. Той обяви, че е отстранил зам.-вътрешния министър Стоян Темелакиев.

По повод искането от ПП-ДБ за отстраняването на вътрешния министър Калин Стоянов, премиерът каза, че предстои да се обсъди.

Изборът на Темелакиев за зам.-министър бил по предложение и настояване на Стоянов.

Вместо футболен празник, вчера наблюдавахме грозни сцени на насилие. Основната причина е в дългогодишното управление на сегашното ръководството на БФC, което доведе до упадък на българския футбол. Хаотичните действия на това ръководство около организацията на вчерашния мач допълнително нагнетиха напрежението. Към това трябва да добавим и грешки в организацията от страна на ръководствата в МВР и СДВР, които събраха на едно място враждуващи агитки. Това каза премиерът Николай Денков в извънредно изявление.

Денков благодари на всички мирно протестиращи и на полицаите, изпълнили дълга си, без да проявяват насилие в трудната обстановка. „Не можем да си затворим очите пред сцените, в които отделни полицаи биеха и ритаха паднали граждани или случайно попаднали в техния обсег такива”, подчерта министър-председателят.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране