08.10.2023 | 13:19
Децата на разстреляния мафиот Къро тайно в България
Основната версия на разследващите е, че Красимир Каменов е ликвидиран от сръбски наемни убийци заради избухнал конфликт между него и представители на Земунския клан, действащ в Южна Африка

Трите деца на разстреляния в ЮАР Красимир Каменов-Къро са се прибрали тайно в България. Операцията по придвижването на невръстните наследници на мафиотския бос е осъществена в пълна секретност заради тяхната сигурност, разкрива „Уикенд“.

Децата на Красимир Каменов – Къро и на носителката на приза „Мис България 2007“ Гергана Кочанова, която също бе разстреляна от килърите, оцеляха в кървавата баня в Кейптаун. Сега са поверени на грижите на сестрата на мафиотския бос, която живее в София.

Възможно е впоследствие наследниците на Къро да бъдат изпратени в САЩ. Вече има постъпило искане от живеещите в Щатите родители на Гергана Кочанова децата да се сдобият с американски визи и да бъдат изпратени да живеят до навършване на пълнолетие в Америка. Процедурата обаче е дълга и изисква време.

Красимир Каменов, съпругата му Гергана, детегледачката им и бодигардът на мафиотския бос бяха показно ликвидирани на 25 май т.г. от отряд наемни убийци, нахлули с взлом с брониран микробус в имението на Къро в Кейптаун предрешени като агенти на ДЕА – американската служба за борба с наркотрафика. Бруталната четворна екзекуция шокира даже полицейскит власти в Кейптаун, отдавна свикнали да броят труповете в престъпния мегаполис. За щастие кървавата акция не застигна трите деца на Красимир Каменов, които в този момент са били на училище.

След разстрела на Къро и съпругата му общинските власти в Кейптаун засекретиха местонахождението на наследниците на Каменов, които са съответно са на 14, 11 и 9-годишна възраст. Според източник от посолството на България в Кейптаун децата са прекарали З месеца в кризисен център, като са били поставени под постоянна охрана.

Неотдавна децата са били изпратени в България, като неофициално се твърди, че те са отпътували от ЮАР с чужди лични данни и е придружавани от полицейски представител.

„Има постъпило искане от родителите на застреляната съпруга на Каменов – Гергана Кочанова, децата да се сдобият с американски визи и да бъдат изпратени да живеят до навършване на пълнолетие в Америка“, споделя запознат със ситуацията.

Според думите му процедурата е възможна заради наличието на американски паспорт на първородния син на Къро – 14-годишният Красимир. Той се роди на 11 август 2009 г. в Чикаго и според законите на Америка е пълноправен гражданин на САЩ. Не така обаче стои въпросът с другите две деца на мафиотския бос и Гергана Кочанова. Те са родени в Южна Африка и разполагат с българско гражданство. Твърди се, че докато са в България, трите деца на Красимир Каменов ще бъдат постоянно наблюдавани от федерални агенти на САЩ, което потвърждава мълвата, че Каменов е сътрудничил на властите в Америка по разкриване на международна престъпна група за наркотрафик, закриляна от политици и мастити полицаи и прокурори в България.

Същевременно разследването на убийството на Красимир Каменов в ЮАР продължава, но до този момент полицейските власти не са стигнали до конкретни данни, уличаващи поне физическите извършители на четворната мафиотска екзекуция. Разследвани са 3 криминални банди, действащи на територията на Кейптаун, като основната версия на разследващите е, че Каменов е ликвидиран от сръбски наемни убийци заради избухнал конфликт между него и представители на Земунския клан, действащ в Южна Африка.

Твърди се, че сърбите са ликвидирали Каменов и семейството му заради кървава война за контрола върху трафика на кокаин, която се води през последните 2-3 години между няколко престъпни групировки в ЮАР. Разследващите в ЮАР все още търсят връзката между убийството на Къро и екзекуцията на българина Анджело Димов и съпругата му Незабравка, които бяха открити застреляни в дома си край Кейптаун през февруари 2018 г.

„Сръбската версия е водещата, но не е единствената, която се проверява. Разследват се няколко престъпни банди, занимаващи се с трафик на дрога и поръчкови убийства. Сред заподозрените са и представители на албанска мафиотска групировка, както и членове на южноафрикански наркосиндикат“, твърди столичен криминалист, който е в течение с работата на колегите си от Кейптаун.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране