11.07.2019 | 10:16
Димитър Наков е кандидатът за кмет на ГЕРБ на Русе
Бойко Борисов е снел доверието си от Пламен Стоилов

След проведения конгрес на управляващата партия ГЕРБ тази неделя, както и след разразилия се скандал, във връзка с интимни отношения между Пламен Стоилов и заместник-кмета Даниела Шилкова, Бойко Борисов е снел доверието си от русенския кмет. По тази причина ГЕРБ ще заложи на предстоящите местни избори на заместник-кметът по устройство на територията инж.Димитър Наков

Инж.Димитър Наков е роден на 06.09.1970 г. в гр.Русе. Завършил е Университета за архитектура, строителство и геодезия в гр.София и има специалност инженер-геодезист. Преди да бъде назначен за заместник-кмет през 2011 г. е работил като старши експерт в Община Русе, инженер-геодезист и техник-геодезист. По време на управлението му като заместник-кмет под негово ръководство са реализирани най-сериозните инфраструктурни проекти в града ни за последните 30 години, а именно: Пробива „Кауфланд“, реконструкцията на кръговото движение на пл. „Оборище“, проектиране и изграждане на велосипедните алеи в гр.Русе, реконструкция и обновяване на бул. „Придунавски“ и кея, реконструкция и обновяване на бул. „Тутракан“, бул. „Липник, ул. „Потсдам“, ул. „Славянска“ и др. Димитър Наков е женен и е баща на три деца.

На проведена среща в кабинета на премиера Борисов с Димитър Наков и Пламен Стоилов, Борисов е благодарил на досегашния кмет за двата успешни мандата, но е бил категоричен, че няма да допусне за напред партията да се компрометира, заради безразсъдни постъпки от страна на кадри на ГЕРБ. Въпреки това, Борисов е обещал на Стоилов да получи избираемо място в листата за общински съветници на ГЕРБ на предстоящите местни избори. От своя страна Стоилов е заявил готовност да продължи да работи в интерес на русенци и като редови общински съветник.

Очаква се далеч по-компромисната кандидатура на инж.Наков да получи политическа подкрепа от различни политически сили. Един от потенциалните подкрепящи е „Демократична България“. Потърсена за коментар като местен лидер на „Демократична България, д-р Теодора Константинова заяви, че г-н Наков е доказан професионалист и има голям шанс тази кандидатура да бъде подкрепена. Формално обаче това трябва да се случи на коалиционен съвет на партиите от коалицията.

2 коментара

  1. Антикомунистов каза:

    Всеки избран от бокотиквата на каквто и да е пост, е по-тъп от самататъпатиква!Но, никога повече да не заместваме тъпимутри, също целуващи путиновиятгъз, с престъпната комунистическа сган!

  2. Red_Devil каза:

    Майко, всичките проекти, които са изредени в портфейла му са осрани до безобразие.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране