05.12.2023 | 19:25
Директорът на „Пирогов“ е уволнен, защото огласи случая с Мустафа Емин
Денков прочете доклада и според неговите думи няма нарушения, които да изискват смяната на шефа на болницата, заяви Костадин Ангелов

Сменят директора на „Пирогов“ Валентин Димитров, защото преди време огласи случая със съветника Мустафа Емин. Емин, като съветник на военния министър Тагарев партиен активист на ДБ, забърка скандал в спешната болница с натиска върху лекарите да прегледат с предимство синът му. Скандалът коства оставката на Емин.

За нас е важно едно – кой е премиерът на България. Това е обсъдено с Денков, той прочете доклада и според неговите думи няма нарушения, които да изискват смяната на шефа на „Пирогов“. Денков очевидно се обезличава от собствените си министри. Той каза пред вас, че очевидно няма да сменя шефа на „Пирогов“. Днес пристига едно становище, което опровергава тотално доклада за „Пирогов“, обяви проф. Ангелов.

Според него „Пирогов“ е на печалба, хората си вършат работата. Опитват се да измислят някакъв скандал. В момента се пише прессъобщението в Министерството на здравеопазването и се опитва да се измисли нов мотив за отстраняването на директора. Въпросът е един-единствен – кой е премиерът на България? Явно не е акад. Денков, а министърът на здравеопазването проф. Хинков“, заяви шефът на здравната комисия в парламента.

Проф. Ангелов допълни, че който е издигнал Хинков за министър, той носи отговорността за него и той ще прецени дали да поиска оставката му.

„За мен Христо Хинков е премиерът в сянка. Денков каза, че нищо няма да се случи, а се видя, че Хинков взема решенията“, каза още проф. Костадин Ангелов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране