12.05.2016 | 20:29
Добър човек по всички теми
Вълшебната флейта в Лондон

Лондон. Кореспондентка на БНТ интервюира министър-председателя Борисов след среща с Дейвид Камерън. Първия отговор на ББ го пропускаме, защото въпросът е по-ценен от отговора.

***

Ирина Цонева, БНТ: Г-н Борисов, вие бяхте единственият правителствен ръководител тази вечер, който бе поканен на лична среща с Дейвид Камерън – много скоро след като той беше в София. Вие сте и поканен тук заради добрата работа на българското правителство в борбата срещу корупцията. Какво си казахте тази вечер с Дейвид? 🙂

Бойко Борисов: (…) (Казва си.) (…)

ИЦ: Благодарихте си днеска взаимно с министър Калфин. Казахте си добри думи. От всичко, което сме чули от вас до момента за неговата работа, ми се струва, че за вас той беше един от отличните ви министри. Трудно ли се разделихте с него? 🙂

ББ: Взаимно трудно се разделихме, защото Калфин си е професионалист, добър човек – по всички теми сме полагали огромни усилия. Подкрепа получаваше от всички. И за пенсионната реформа. И мисля, че се разделяме и ще останем приятели в живота. Оттам нататъка ще се надявам един ден пак да работим заедно, както и той каза.

ИЦ: Тревожи ли ви по някакъв начин стабилността на управлението след напускането на целия състав на АБВ от управлението?

ББ: Погледнато реално те в нищо важно не са ни подкрепили. Те винаги се съревноваваха с БСП кой е по-ляв. Така че в прагматичните решения трудно са ни подкрепяли – някога с по един двама човека, нещо от този род. Но така са решили. Нямат повод да напуснат правителството, още повече, че самия Калфин, виждате, му се плаче. Щото отношенията на всички колеги към тях са били повече от нормални. И си изсмукват от пръстите сега, че нещо, видите ли, имало проблем.

За мене важната подкрепа е на Патриотичния фронт, на Реформаторския блок. И, разбира се, на всеки, който разумно разсъждава, че в това насипно състояние, в което са партиите, едни нови избори, избори, избори – ще е само рай за контрабандистите, за корупцията и за всички тези олигархични кръгове, които това чакат. Ние сме готови за избори във всеки момент. Няма да е честно към народа. Ако те са стабилни – и ние сме стабилни. Ако не – избори! Просто го наблюдавах Румен Петков и много се забавлявах, щото навремето той ме направи премиер – като ме изгони от МВР. Въпреки че тогава всички му казваха, че докато съм главен секретар, няма опасност за Столетницата. Сега като го гледам…

ИЦ: Ще ви прави президент, така каза Цветан Цветанов 🙂 🙂 🙂

ББ: Ха, да. 🙂 🙂 Шегувахме се сутринта с него. Просто да не прекаляват с играта на нерви. Щото пък действително могат и да не ми издържат нервите.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране