06.05.2024 | 22:05
Доган се изгаври с Елена Йончева
Новата депесерка ще трябва да се моли на Джевдет Чакъров и Искра Михайлова да се откажат от ЕП, за да се докопа пак до 20-те бона месечна заплата

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган се изгаври зрелищно с бившата социалистка Елена Йончева, която набързо стана депесарка, за да си осигури нов мандат като депутат в Европейския парламент.

Сокола, който лично реди евролистата на движението за изборите на 9 юни, я постави едва на 5-то място. Това означава, че за да си гарантира още 5 години охолен живот в Брюксел и над 20 000 лв. заплата, Йончева ще трябва да се моли водачът на листата Джевдет Чакъров и Искра Михайлова да се откажат от ЕП. „Елена трепери за мандата си, защото без евроимунитет ще бъде обвинена за пране на пари от фалираната КТБ и като нищо ще лежи в затвора. Тя вече бе осъдена за укриване на данъци в особено големи размери – близо 70 000 лв.“, припомнят пред МИГNews.info депесари, запознати с настоящата й драма.

Според неофициална информация от ДПС, съпредседателят Чакъров и евродепутатката Михайлова са поели аангажимент пред Йончева, че ще се откажат от Брюксел, защото и двамата са водачи на по 2 депутатски листи за родния парламент. Дали обаче ще удържат на думата си е въпросът, който силно притеснявал меркантилната Елена.

Днес ДПС обяви европистата си, която се води от Чакъров, следван от Илхан Кючюк, Искра Михайлова, сина на ексминистъра Нихат Кабил – Танер и Йончева на 5-то място.

На евровота българските изселници в Турция нямат право да гласуват. Въпреки това, в движението фантазират, че на 9 юни ще спечелят гласове за 4 мандата в Европейския парламент.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране