02.12.2022 | 21:00
ДПС изчегърта Велислава Кръстева! Фирми на дъщеря й лапнаха 82 500 лв. от държавата
В ДПС са притеснени, че може да им се наложи пак да я търпят, когато Велислав Минеков уволни нея и злощастния й шеф Васил Василев

Велислава Кръстева е загубила благоразположението на топ депесарите и в момента е сама срещу всички покрай скандала с Народния театър, където е шеф на „Връзки с обществеността, маркетинг и публики” от това лято, твърди сайтът Народ.бг.

Скандалът се разпали покрай именития Александър Морфов, главен режисьор на Народния, който на 29 октомври изкърти табелката на вратата на Кръстева и надраска „ДПС“, „Връзки с обществеността на Ахмед Доган“ и „Изчезвай“.

Източник от парламента разкри, че на прословутата ѝ снимка с Ахмед Доган, направена в деня на вота на 2 октомври 2022-а, баш пиарката сама се натресла на лидера в сянка, за да я снимат с него и така да внушава, че е важна и да респектира мисирките.

След като арт гилдията скочи срещу нея, Велислава се самопоканила на заседание на парламентарната група на ДПС на 15 ноември е и искала депесарите да я защитават, за да остане на работа в Народния театър. За нейна изненада, обаче, депутатите само я изслушали и толкова. Депесарите я питали как е успяла за 3-4 месеца да настрои всички работещи в Народния театър срещу себе си и защо само тя има проблем с професионалната реализация извън ДПС.

„Истината е, че Велислава Кръстева не иска да напуска Народния театър, защото ще стои без работа – просто няма къде да отиде. Слабото ѝ място е бизнесът на щерката Ния Коцева, това ще я съсипе, става дума за афери с пари на ДПС. Точно чрез фирмите на дъщеря си Кръстева се била нагласила да източва Народния театър, защото тя се занимавала и с рекламата там”, разкри източникът на сайта.

Ния Коцева

Ния Коцева

Миналата седмица от Bird.bg съобщиха, че дружества на Ния Коцева мащабно усвояват обществени ресурси. „Бизнес дамата“ получила общо 82 500 лв. държавно финансиране от министерства и агенции за пиар услуги, показа проверка в Агенцията за обществени поръчки.

Една от фирмите – „Франк Стратиджикс“ ООД, е прибрала общо 62 335,20 лв. 34 800 лв. са от МРРБ по договор от ноември 2018 г. през Агенцията по геодезия, картография и кадастър. Министър по това време е злощастно известният Николай Нанков от ГЕРБ.

За пиар на българското председателство на Съвета на Европейския съюз дружеството получава по 3 контракта съответно 13 767 лв., 8 260 лв. и 5 507 лв. Парите са отпуснати от несъществуващото вече Министерство за българското европредседателство на Лиляна Павлова.

Велислава Кръстева успешно пробутва семейната фирма и за източване на пари от ДПС за …”пиар“. „Франк Стратиджикс“ ООД е организирала събития на младежката организация на партията и на евродепутката Филиз Хюсменова, чиято сътрудничка 5 години в Брюксел бе Ния Коцева.  Същата фирма дори „обучавала“ на правоговор и медийно поведение председателя на партията Мустафа Карадайъ.

Друга от 4-те фирми на наследничката на Велислава Кръстева – „Инфлуенсър.бг”, смуче пари по европрограми и е получила близо 16 000 лв. коронасубсидии. Фирмата има договор за 10 000 лв. по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“, показва още справката в регистрите.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране