25.03.2015 | 7:48
ДПС реди листите за местните избори
Местан чакал извинение от Цветан Цветанов

Общинските организации на ДПС първи ще направят номинациите за кандидати за кметове и общински съветници на вота през есента и чак след това ръководството на партията ще ги одобрява. Председателят на движението Лютви Местан бе категоричен, че ще бъде спазен принципът имената да бъдат определяни от долу на горе ­ от хората по места към Централния съвет.

„ДПС тепърва ще разработи критерии и процедура за участие в местния вот”, коментира вчера Местан. По думите му ДПС е национална партия и има основание и самочувствие да излъчи свои кандидати във всички 265 общини. „Нямаме комплекси”, отсече Местан.

Според него изборите в Сърница са дали един много важен урок ­ начинът, по който са се поздравили двамата претенденти за кметския стол на втория тур ­ победителят Неби Бозов от ДПС и Мустафа Аликанов от ГЕРБ. „Малка Сърница продължава да дава големи политически уроци”, констатира Местан. Той обаче изрази силно възмущение от поведението на зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Местан го обвини в клевета и настоя да се извини веднага. В петък Цветанов обяви, че Бозов е нарекъл Аликанов „гяурин”. „Тази клевета няма да бъде подмината, тази клевета няма да му я простим”, зарече се Местан.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране