03.06.2015 | 1:01
ДПС циганизира страната
Нервите на българите няма да издържат, убеден е Осман Октай

ДПС циганизира говоренето си в парламента и политически експлоатира ромското малцинство. Това заяви бившият зам.- председател на Движението Осман Октай пред БНР.

Той добави, че ДПС досега е било в управлението на България, но въпреки това не са направили нищо за решение на проблемите, свързани с циганизацията. За тях е по-изгодно да използват ситуацията, за да етнизират проблема, и то в контекста на идващите местни избори.

“Политиците трябва да спрат да използват циганите за своите цели – за изборен туризъм, за договорки с местните барони, а различните власти са длъжни да поведат битка срещу криминалните прояви на това население, иначе нервите на българските граждани няма издържат и ще има ексцесии”, прогнозира още Октай.

“Подобни проблеми се провокират лесно в България, защото страната ни е бедна и циганското население не е интегрирано и няма възможност за реализация”, добави той.

Той добави, че властта не трябва да действа само като пожарна команда при избухването на локални конфликти. Често такива противопоставяния се провокират от ДПС, както и от Главното мюфтийство, какъвто беше случаят с така наречените вакъфски имоти в Пловдив, Карлово и Кюстендил. Напрежение между българи и турци обаче няма, и затова проблемите се циганизират от политиците, каза още Осман Октай.

“Веднъж циганизирани обаче, проблемите трудно се контролират. Това население е малограмотно и е използвано за всякакви криминални дейности. Въпросът е къде е полицията, прокуратурата, въобще къде е властта. Това няма как да се случи, ако властите са на мястото си”, подчерта Октай.

Той прогнозира, че ако не се намери решение за справяне с циганизацията в следващия български парламент е възможно да има и 50 процента представителство на националистическите партии.

2 коментара

  1. stigabe каза:

    Ще ги циганизира ами, нали си ги прави електорат, ама то не че не им бяха де!!!И ако може да дпс да направи етнически конфликт и да вземе властта, че в нея те правят голяма далавера.

  2. куку каза:

    Свърши тя!Беше България-опущихме я!Вярвайте ми- за 1300г все сме възкръсвали но сега няма начин Това племе е като тумор ако не се изреже навреме изходът за приемника е летален!!!! А приемникът е Българският народ!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране