06.09.2016 | 13:50
Дутерте към Обама: Сори, че те нарекох курвенски син
US президентът отмени срещата си с филипинеца

„Сори“, смуталяви филипинският президент Родриго Дутерте, след като нарече Барак Обама „син на курва“. Заради обидата американският президент отмени срещата в столицата на Лаос с Дутерте и кацна в Сеул на гости на президентката Пак Гън-хе.

Сътрудници от екипа на Обама съобщиха, че срещата му с филипинеца е била отменена, заради тирадата от обиди по адрес на стопанина на Белия дом. Малко преди да излети за Лаос, Дутерте предупреди, че няма да позволи Обама да му изнася лекции във връзка с войната срещу престъпността във Филипините, в която за два месеца без присъда бяха убит 2400 наркобосове и дилъри.

„Трябва да се отнасяш с уважение. Не просто да отправяш въпроси и да хвърляш твърдения. Курвенски сине, на този форум ще те прокълна“, заяви Дутерте в отговор на въпрос на репортери какво е неговото послание към Обама.

Известният с пиперливия си език филипински президент използва поредния цветист израз, за да опише какво би станало ако на срещата с Обама бъде повдигнат въпроса за човешките права:„Ще се валяме като прасета в кал ако ме попиташ за това“.

Отношението на филипинския президент към САЩ явно е трайно отрицателно, защото той определи посланика на Вашингтон в Манила като „гей и син на курва“.

Дутерте победи конкурентите си с голяма изборна победа през тази година, след като обеща да убие 100 000 души в безпрецедентна война срещу престъпността. Когато миналия месец към него беше отправена критика от ООН заради извършваните без съд и присъда убийства, президентът на Филипините не изненада никого с вулгарния си коментар: „Може би просто трябва да решим да се разделим с ООН. Ако се отнасяш с такова неуважение, курвенски сине, то просто ще те напусна“.

Нецензурният изказ на Дутерте доказва, че по волята на народа често на световната сцена може да излезе поредният простак и разюздан тип. Скоро и в САЩ може да се появи подобен „играч“ на изборите през ноември.

1 коментар

  1. Стоянов каза:

    Достоен Президент на държавата си,заслужаващ почит и уважение от народа на Филипините!Той даже и не познава „голямата“Меркел,която привиква когато пожелае някой европейски премиер,да го попита как е!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране